Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholier én wereldkampioen darten

Scholier én wereldkampioen darten

Door Oscar

Naast voetballen en schaatsen is er nog iets waar wij in Nederland erg goed in zijn: darten. Anno 2015 zijn de Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen gevestigde namen in de dartsport. Misschien wordt dit gezelschap binnen afzienbare tijd uitgebreid. De 16-jarige Colin Roelofs werd vorige maand namelijk wereldkampioen darten in zijn leeftijdscategorie en is zodoende goed op weg.

De meeste jongetjes dromen op sportief vlak van een glasrijke carrière in het voetbal. Zo ook Colin. Maar nadat het voetballen hem voor de tweede keer in korte tijd onmogelijk werd gemaakt door een zware blessure, stortte hij zich volledig op het darten. "Tot voor die tijd was ik er nog niet zo serieus mee bezig. Ik was er in eerste instantie mee begonnen, omdat mijn vader het deed. Het leek me gewoon leuk. Na mijn tweede voetbalblessure ben ik thuis steeds meer gaan trainen."

Wereldkampioen

Inmiddels is darten veel meer dan een leuke bezigheid van Colin. Hij traint nu standaard elke dinsdag, en verder bijna elk vrij uurtje dat hij maar vinden kan. Zijn serieuze houding en vele uren training hebben klaarblijkelijk hun vruchten afgeworpen. Zo werd hij vorige maand in Groot-Brittannië tot wereldkampioen gekroond.  Voor elke sporter is het wereldkampioenschap het ultieme, maar voor Colin kwam de winst niet als een verrassing. "Om eerlijk te zijn zag ik mijzelf voorafgaand aan het toernooi al als grote favoriet. In de twee jaar voor het wereldkampioenschap stond ik al twee jaar onafgebroken op de eerste plaats op de world ranking under 18. Ik wist wat ik kon, en dat het mogelijk was om te winnen."

Ook gewoon scholier

Naast aanstormend profdarter is Colin natuurlijk ook gewoon nog scholier. Momenteel zit hij op het Christelijk Lyceum in Veenendaal, de school die vorig jaar nog tot leukste school van Nederland werd uitgeroepen. Doordat hij af en toe in het buitenland verblijft voor zijn sport, mist hij soms noodgedwongen school. "Mijn kernteamleider is op de hoogte van de situatie, en is enorm coulant wat betreft mijn absentie. Als ik vrij nodig heb komt dat in de regel wel goed. Het nadeel van deze regeling is alleen dat ik thuis wat meer aan de bak moet."

Zoals bij elke sport is de overgang van de jeugd naar de senioren een grote stap. Voor Colin breken er dan ook spannende tijden aan. Zijn eerste jaar bij de PDC (Professional Darts Corporation)  is nog maar net begonnen. Realistisch als hij is zet hij nog niet te hoog in. "Mijn eerste jaar bij de PDC zal vooral in het teken staan van wennen en aanpassen. Volgend jaar verwacht ik wel wat meer van mijzelf, dan wil ik mij graag plaatsen voor het wereldkampioenschap."

Gepubliceerd op 25 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

Leukste school van Nederland... heb Slam FM is zeker de leukste thuis!

Go Colin!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.