Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sense chat: Valentijnseditie!

Sense chat: Valentijnseditie!

Door Merel

De maandelijkse Sense chat staat weer voor de deur! En voor 14 februari wordt-'ie in een speciaal jasje gestoken: de Valentijn-versie. 

Dus begin maar alvast aan je vragenlijst, want aanstaande dinsdag tussen 16:00 en 17:00 kun je experts Anna en Jan van Sense het hemd van het lijf vragen over de Dag der Liefde. Bang dat je het vergeet? Schrijf je vast in voor een reminder

Je kunt al je plannen, twijfels of andere vragen over Valentijnsdag bespreken, dus zorg dat je dinsdag 10 februari om 16:00u uur achter je computer zit!

Tips van Sense
Breek je nu al je hoofd over hoe je het straks moet aanpakken? Marjan Mientjes van Sense vertelt dat veel jongeren daar onzeker over zijn. "We merken door het hele jaar heen dat jongeren vaak met vragen komen als 'Hoe pak ik het nou aan? Hoe weet ik of iemand me leuk vindt?' Als je dat ook denkt, is Valentijnsdag het perfecte moment om de stoute schoenen eens aan te trekken en tóch dat kaartje te sturen."

Hier daarom alvast een aantal tips van de experts van Sense om jouw Valentijnsdag tot een succes te maken: 

1 Anonieme kaart
Er is iemand die je heel erg leuk vindt, maar je durft niet op hem of haar af te stappen. Valentijnstraditie is om een anonieme kaart te sturen. Iedereen vindt het wel leuk om zo verrast te worden. De ontvanger van de kaart kan zich flink het hoofd breken over wie de geheimzinnige bewonderaar eigenlijk is.

Let er op dat je je kaart op tijd verstuurt! (de post wordt tegenwoordig maar vier keer per week bezorgd). Nog beter: lever ‘m zelf af. Dan weet je zeker dat je kaart goed aankomt. Steek ‘m stiekem in de schooltas of jaszak van je stille liefde. Of hang de kaart met een elastiekje aan iemands fietsbel.

Een Valentijns e-mail kan natuurlijk ook. Er zijn websites waarop je dit anoniem kunt doen. Is ook best romantisch!

2 Zelf contact leggen
Als je eenmaal die kaart gestuurd hebt, zet je de volgende stap en leg je zelf contact.

Tips die je kunnen helpen:

  •  Zoek oogcontact
  •  Zorg dat je 'toevallig' in de buurt komt
  • Maak een praatje, laat merken dat je geïnteresseerd bent
  • Glimlach (dat gaat waarschijnlijk vanzelf … blozen mag)
  • Geef complimentjes
  • Raak de ander per ongeluk aan. Let op: doe het subtiel, dus niet te hard en te opvallend
  • Leer de ander beter kennen via Whatsapp, Facebook of andere sociale media
  • Vraag een vriend/vriendin om uit te zoeken of het wederzijds is

3 Spannend cadeautje voor je geliefde
Als je al een relatie hebt, is Valentijnsdag een mooie dag om je geliefde extra te verwennen. Klassiek zijn de bos rozen en de doos chocolade. Maar een eigen gedicht, een avondje stappen zoals jouw geliefde dat leuk vindt, of gewoon wat extra aandacht doet de liefde vaak erg goed.

Je kunt ook een spannend of geestig cadeautje kopen. Op internet is genoeg te vinden! Er zijn bijvoorbeeld een heleboel bijzondere of spannende condooms op de markt. Let er wel op dat deze pretcondooms niet geschikt zijn voor seks. Ze zijn namelijk minder sterk dan gewone. Voor orale seks is het echter geen probleem.

Een spannende en veilige Valentijn gewenst! 

[poll:580]

Gepubliceerd op 5 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

iel hoe gebruik je een condoom ze glibberen altijd uit me hand x nina m

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.