Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Nieuw: het videoplatform!

Nieuw: het videoplatform!

Door Merel

We hebben er een zusje bij! In het diepste geheim heeft Scholieren.com de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw platform dat zich geheel richt op uitlegvideo’s, speciaal voor middelbare scholieren. 

Op Video.scholieren.com vind je vanaf nu een verzameling van de tofste en handigste video's met uitleg, door verschillende YouTube-docenten. 

Geen kattenfilmpjes

In de video’s geven zij uitleg op hun eigen unieke manier. Video’s van bekende YouTube’rs zoals JORTgeschiedenis en van minder bekende, startende videodocenten hebben een plek. Zo kun je zelf kiezen welke docent en welke uitleg jou het meest aanspreekt. 

De video’s zijn makkelijk doorzoekbaar, slim ingedeeld en we weren kattenfilmpjes en andere non-school content. Geen excuus om te procrastineren dus! Bovendien is én blijft alles helemaal gratisch.

Onze grote baas Jon Geerars (36) denkt dat het videoplatform een hele mooie aanvulling biedt op de bestaande content - met name de verslagen - op Scholieren.com. "Deze ontwikkeling voelt daarom heel logisch," zegt hij. "Zo kunnen we scholieren nog beter helpen."

Waarom het videoplatform awesome is

Ja, uh, en hoe word je er dan precies mee geholpen? Nou, zo bijvoorbeeld:

1. Jij en je docent kunnen het om de één of andere reden niet goed met elkaar vinden, of hij kan gewoon totaal niet uitleggen. We kennen ze. Hier kun je uitleg krijgen van een andere docent.

2. Je zit middenin een toetsweek en kunt even geen boek meer zien. Of je bent sowieso een beetje allergisch voor te veel letters. Het videoplatform biedt een visuele bak met informatie. Easy!

3. Je wilt een bepaald onderwerp nog even kort herhalen, om je geheugen op te frissen. Hier leer je binnen enkele minuten wat een economische varkenscyclus ook alweer is. 

4. Je was ziek/zwak/misselijk, moest naar de orthodontist of hebt die laatste biologieles gewoon keihard gespijbeld: blijkt dat je die uitleg toch best hard nodig hebt voor de toets. Geen paniek, ook het spermatogenese-proces kun je hier nog eens rustig bekijken.

5. Je bent supersnel afgeleid, en via YouTube blíjf je maar doorklikken. Ons videoplatform heeft geen baby sloths of blunderfilmpjes, maar alleen de dingen die je echt nodig hebt. Nu alleen nog even Facebook uitzetten, en je succes is gegarandeerd.

Weggezakt

Jon: “Natuurlijk kan het ook andersom werken: docenten die scholieren aanraden om een uitlegvideo van een collega te bekijken als voorbereiding op de les. Bovendien hebben we zelf gemerkt dat heel wat diep weggezakte kennis van de middelbare school toch best interessant was (hoe zat dat ook alweer met wisselkoeren, als de euro laag staat dan…)”

Kortom: de mogelijkheden van Video.scholieren.com zijn eindeloos. Voor je het weet kun je niet meer zonder. 

Ken je nog andere docenten die ook leuke filmpjes maken? Laat het ons weten!

Gepubliceerd op 26 januari 2015

REACTIES

W.

W.

Chillllllll!

9 jaar geleden

D.

D.

Krijgen de docenten een deel van de opbrengst die de website genereert? Anders is het een smerige truuk om geld te verdienen over andermans rug.

9 jaar geleden

Jon

Jon

dank voor je kritische noot! Laat ik je eerst geruststellen: we hebben contact met de docenten die op het platform staan, dus er gebeurt niets achter hun rug. Het klopt verder dat er advertenties op de site staan. Dat is hoe wij en heel veel andere sites werken. Zonder advertenties geen Scholieren.com (of Facebook, of Google). Wat wij 'delen' met de docenten is ons bereik onder scholieren. Want uiteindelijk hebben we beiden hetzelfde doel, scholieren verder helpen.

9 jaar geleden

W.

W.

Ik moet toch terugkomen op mijn reactie dat dit videoplatform heel chill is, want eigenlijk is dat het niet. In deze blog worden er een aantal redenen genoemd waarom het handig is, maar ik zal kan ze stuk voor stuk ontkrachten:
1. Jij en je docent kunnen het om de één of andere reden niet goed met elkaar vinden, of hij kan gewoon totaal niet uitleggen. We kennen ze. Hier kun je uitleg krijgen van een andere docent.
>> Dat kan dus al met de bestaande filmpjes van docenten via Youtube. Ze zijn daar goed vindbaar overigens, dat blijkt wel uit de views.
2. Je zit middenin een toetsweek en kunt even geen boek meer zien. Of je bent sowieso een beetje allergisch voor te veel letters. Het videoplatform biedt een visuele bak met informatie. Easy!
>> Ik verwijs u door naar Youtube. Of een andere website. Het is een goed idee, maar wat biedt het nu voor extra's?
3. Je wilt een bepaald onderwerp nog even kort herhalen, om je geheugen op te frissen. Hier leer je binnen enkele minuten wat een economische varkenscyclus ook alweer is.
>> Oke, top, maar dit kan toch sowieso al met de bestaande mogelijkheden?
4. Je was ziek/zwak/misselijk, moest naar de orthodontist of hebt die laatste biologieles gewoon keihard gespijbeld: blijkt dat je die uitleg toch best hard nodig hebt voor de toets. Geen paniek, ook het spermatogenese-proces kun je hier nog eens rustig bekijken.
>> Ja, oke, maar nogmaals: Youtube.
5. Je bent supersnel afgeleid, en via YouTube blíjf je maar doorklikken. Ons videoplatform heeft geen baby sloths of blunderfilmpjes, maar alleen de dingen die je echt nodig hebt. Nu alleen nog even Facebook uitzetten, en je succes is gegarandeerd.
>> Je zit alsnog retesnel op een andere pagina, en je moet toch wat discipline leren.

Kortom: het idee is wel heel leuk, maar wat biedt het platform nou daadwerkelijk voor extra's?

9 jaar geleden

R.

R.

Hey Wout. Goed dat je deze vraag stelt. Voor een deel heb je gelijk, voor het andere deel kan ik je misschien nog overtuigen. In het blog geven we 5 redenen waarom wij denken dat ons platform handig is voor scholieren. Een deel van die redenen geldt ook voor de video's op YouTube, maar ik denk dat je voorbij gaat een belangrijk feit. Namelijk dat ons platform speciaal voor scholieren is gemaakt, en YouTube niet. Wij zetten alles op alles om het de scholier makkelijk te maken. Bij ons kun je bijvoorbeeld veel makkelijker per vak video's van verschillende docenten bekijken. Zo ontdek je veel sneller andere docenten/uitleg. Op YouTube moet je deze docenten allemaal apart opzoeken. Bovendien besteden wij veel zorg aan het goed indelen van de video's op onderwerp (tags, waarop je ook kunt zoeken).

En nog even een kijkje in de nabije toekomst, waarin we de concurrentie met YT op gebied van uitlegvideo's voor NLtalige scholieren flink aangaan

- We gaan meer informatie mee geven aan de video's dan YouTube, zodat je sneller ziet welke video voor jou geschikt is. Denk aan niveau, examenstof of niet.

- We gaan de video's matchen met verslagen op Scholieren.com, zodat je bij een verslag meteen de juiste video kunt bekijken (tekst + beeld uitleg)

- We gaan werken aan persoonlijke aanbevelingen. Vb. Vul je schoolprofiel in en je krijgt alleen video's te zien voor jouw profiel.



Hopelijk kunnen we je in de toekomst overtuigen. Zou je het anders leuk vinden om deel te nemen aan ons Testteam, aan wie we als eerste onze nieuwe ideeën voorleggen? We kunnen altijd kritische leden gebruiken!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.