Oudertypes: de muzikale ouder

Oudertypes: de muzikale ouder

Door Ivo

"Wanneer moet je weer naar pianoles? Je weet dat ik dat heel belangrijk vind. Op school heb je ook 'muziekles', maar ik noem dat eerder een catastrofe. Die van-alles-wat-mentaliteit die die zogenaamde muziekdocenten van je hanteren staat me niet aan."

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Ivo over de allergekste oudertypes. Deze keer: de muzikale ouder. Meer oudertypes vind je in het archief.

"Ik hoop dat je in ieder geval nog wat meekrijgt van de radio-opvoeding die ik tijdens onze autoritjes probeer mee te geven. Het is veel beter om naar radio 2 en radio 4 te luisteren dan naar die troep op Q Music en 3FM. Het is niet te geloven hoeveel van die waardeloze dance-liedjes en Bruno Mars-janknummers ze tegenwoordig laten horen.

Ik heb trouwens ook een Spotify Premium abonnement voor je aangeschaft, maar alleen onder voorwaarde dat je minimaal 1 uur per dag naar kwalitatief goede muziek luistert, naast mijn gebruikelijke muziekuurtjes natuurlijk. 

Gisteren kwam er nog een pakketje voor me binnen, maar ik weet zeker dat jij daar ook van gaat genieten. Het is de 5 CD-box van Mozart, die jij me toen niet gaf met Sinterklaas. Dan bestel ik 'm zelf maar, want dit is met recht een oorgasme te noemen.

Intussen ben ik de dagen alweer aan het aftellen tot de Top 2000, het enige moment dat je een paar dagen non stop naar goede muziek kunt luisteren. Ik ben nu alweer bezig met mijn lijstje voor dit jaar, je wilt niet weten wat voor een helse klus dat is. - Of ik er David Guetta in ga zetten? Natuurlijk niet, wat een belachelijke vraag. Die naam-niet-waardige muziek zet ik er niet in. Ik zet er daarentegen wel prachtige klassieke stukken in die ze óók op Radio 4 draaien. 

Ik heb tante Trinie overigens gevraagd of ze binnenkort een jamsessie met je wil houden op de drums. Dan kunnen we dat direct combineren met je verjaardagscadeau, want ik vind dat drummen heel belangrijk is voor je ontwikkeling. - Wat? Jij luistert nog liever naar Q-music dan dat je zelf muziek maakt? Zucht, mijn muzikale opvoeding is ergens verkeerd gegaan."

Gepubliceerd op 9 februari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Ik vind deze blogs altijd zo leuk. Doe ook eens een logische ouder. Mijn vader is namelijk zo. Hij snapt een heleboel dingen niet waar we boos om worden omdat ze niet logisch zijn. Hij is ook heel veel met goede voeding bezig en 'Je kan het toch ook zelf doen' zegt hij ook vaak. En als ik lui ben of me verveel zegt hij 'Dan ga je een eindje joggen om het meertje of fiets je 30 kilometer.' En hij snapt het gevoel van alleen zijn niet (dat is niet logisch vind hij). Ik zou het leuk vinden als jullie hier een paar oudertypes uit halen.

9 jaar geleden

Chris

Chris

Hoi Martha, thanks voor deze goeie tip. Ik geef 'm door aan de redactie :-)

9 jaar geleden

Renske

Renske

Haha, zo herkenbaar. Mijn vader is dus precies zo!

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.