Dit zijn de beste boeken van het jaar

Dit zijn de beste boeken van het jaar

Het is bijna het einde van het jaar. Tijd om naar gierend vuurwerk te staren die in de lucht uiteen barst om in kleine gekleurde deeltjes als een gelukwens op je neer te komen. En het is weer tijd voor goede voornemens, zoals op tijd beginnen met je huiswerk en meer lezen bijvoorbeeld. Scholieren.com geeft je vijf grandioze boekentips van Nederlandse schrijvers die je kunt lezen voor je lijst. 

Efter - Hanna Bervoets
Trillende vingers, kriebels in je buik en blozen om de haverklap bij een prille verliefdheid. Eigenlijk is het alleen maar ongemakkelijk. In Efter word verliefd zijn als een psychische ziekte beschouwd. En psychische ziektes, die moeten worden voorkomen of opgelost. Gelukkig komt er een medicijn op de markt: efter. Efter is een futuristische roman over mensen die afkicken van de liefde en worstelen met de werkelijkheid.


De dyslectische hartenclub - Hanneke Hendrix
Drie vrouwen in een ziekenhuiskamer die niets met elkaar te maken hebben. Er staat een politieagent bij de deur te posten. Ze raken bevriend en vluchten met elkaar om een bizarre roadtrip door Nederland te maken. Alle drie hebben ze hun verhaal en alle drie zijn ze een beetje vreemd. Dit boek leest als zoals je een actiefilm kijkt. Grappig, snel en aan het eind van de trip blijf je achter met het gevoel dat het leven je overkomt. Iedereen doet maar wat, alles is ook maar toeval.

BIRK - Jaap Robben
Veel literatuur die je voor je lijst moet lezen is niet zo spannend. Omdat je er misschien al vijftig boekbesprekingen over hebt gehoord of omdat het langdradig geschreven is. BIRK is een boek dat je niet weg kunt leggen, je neemt het mee onder je deken en leest ademloos met een zaklamp tot je ogen dichtvallen. Het gaat over Mikael die een groot geheim met zich meedraagt dat te maken heeft met zijn vaders verdwijning. Dat is alles wat ik verklap.

Boek van de doden - Philip Huff
Stel je zou niets, maar dan ook echt niets meemaken in je leven, how on earth ga je dan nadenken over wat je wilt en niet wilt? Verkeerde keuzes, lanterfanten en domme dingen zeggen is eigenlijk best wel goed. Felix maakt een auto-ongeluk mee en vanaf dat moment beginnen er dingen te veranderen in zijn leven. Hij dwaalt als een echte hipster door de Amsterdamse straten en komt zichzelf onder ogen. Volgens verslagenschrijfster Jessica van Scholieren.com heb je het boek in een avondje uit. 

IJstijd - Maartje Wortel
Maartje Wortel won een paar jaar geleden Write Now en schrijft de meest geweldige verhalen. De personages zijn altijd een beetje eenzaam en zielig, maar hebben een flinke dosis humor. Het personage James Dillard kwam al in haar vorige boek voor en haar uitgever vond hem zo goed bedacht dat die voorstelde hem nog een keer te gebruiken voor een boek. James woont in een hotel en eigenlijk is alleen dat al interessant genoeg om het boek te gaan lezen. Dus doe dat maar snel!

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.
- Het Grote Scholieren.com Jaaroverzicht
- Een kijkje in onze lezerspost
- Doe de Eindejaarsquiz
- De tofste films van 2014
- De all-time favorite songs van de redactie
- Onze goede voornemens
- Werkt de alcoholwet averechts?
- Het jaar van Hardwell en Jett Rebel

Gepubliceerd op 17 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.