Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Oudertypes: de vroeger-was-alles-beter ouder

Oudertypes: de vroeger-was-alles-beter ouder

Door Ivo

"Leg die iPet eens weg, jongen. Het lijkt wel of je hele leven in dat ding zit, maar je moet de halve wereld nog ontdekken. Ga eens naar buiten. Bouw een blokhut, speel verstoppertje of ga skeeleren. Ben je daar te oud voor? Onzin! Op jouw leeftijd was ik recordhouder touwtje springen op het schoolplein."

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de vroeger-was-ales-beter ouder. Meer oudertypes vind je in het archief.

Vroeger zaten we geen hele zaterdagavonden voor de tv. We speelden bordspelletjes en luisterden naar hoorspelen op de radio. - Saai zeg je? Nee joh! Die hoorspelen waren zo spannend als wat. Net als bij Wie is de Mol? zaten we met het hele gezin te gokken wie de moordenaar van Liesje was. We zaten hele avonden te nagelbijten. 

Billenkoek

En laten we het dan eens over school hebben. Jij klaagt al als je een les niet in het computerlokaal zit, maar vroeger zeulden we dagelijks met 20 kilo boeken op onze rug. En klagen deden we niet hoor! We waren al lang blij zijn dat we naar school móchten. En dat je dan af en toe billenkoek kreeg van meneer Blokhuis namen we dan maar op de koop toe.

- Wat zeg je? Je moet verder met school? Waarom heb je die laptop openstaan dan? - Wiekiepetia? Vroeger moesten we alles zelf opzoeken in encyclopedieën. Ik kende na verloop van tijd dat hele boek uit mijn hoofd. En daar hadden we geen typemachine voor nodig hoor. Leg dat ding eens weg, joh!

Verwend

Weet je, de jeugd van tegenwoordig is gewoon hartstikke verwend. Nu jammert iedereen al als we een keer níet naar Spanje gaan, maar naar Frankrijk. Onze vakantie bestond vroeger uit een dagje naar een verderop gelegen dorp. Wat was dat een belevenis zeg. - Wat? Moet je nou goegelen waar dat dorp ligt? Tsjongejonge, jullie kunnen nog veel van onze generatie leren."

Gepubliceerd op 12 januari 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.