Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Toedeloe Tinder

Toedeloe Tinder

Door Oscar

Verleden week nam ik een grote stap: ik verwijderde mijn Tinder-account. Zodoende verloor ik een online harem en een legio aan potentiële verzetjes. Achteraf gezien heb ik de app, zoals zovelen, gebruikt als tijdverdrijf. Voor die paar minuutjes in de bus, of even voor het slapen gaan.

Ja, want ook ik heb getinderd (sorry mama). Ik deed mee aan de online vleeskeuring en swipete meisjes naar links (not) en ook weleens naar rechts (hot). Soms las ik een grappige slagzin; vaak was het echter semi-diepzinnige tegeltjeswijsheid. Ik kreeg diverse dames te spreken. De één leuker dan de ander, maar eigenlijk nooit leuk genoeg. Nee, ik werd niet zo enthousiast van het online contact leggen. Tot een afspraakje kwam het dus nooit.

Vrienden en kennissen van mij namen die stap wél en verlieten de digitale kringen voor de wereldlijke speeltuin. Hun verhalen lopen uiteen. Ik ken mensen die al geruime tijd een relatie hebben door een eerste ontmoeting op Tinder. Maar misschien nog wel vaker hoorde ik over fiasco's, waarbij er netjes gezegd geen 'klik' aanwezig was.

Kruisverhoor

Laatst hoorde ik weer zo’n fiasco om in te lijsten. Jongen chatte al enige tijd met meisje en besloot dapper om wat af te spreken. Ze kozen ervoor om elkaar te ontmoeten op een terras in de zon. Daar aangekomen leek de zon zich spontaan achter de wolken te verschuilen. Wat bleek, het meisje had versterking meegenomen: haar ouders. Meisje, in de chat zo spraakzaam, hield vrijwel de hele middag haar mond. Haar vader was minder verlegen en onderwierp jongen aan een kruisverhoor. Misschien overbodig om te zeggen dat het bij deze ene date bleef.

Door dit soort anekdotes begon ik na te denken over wat ik zelf nog op Tinder deed. Ook omdat ik nogal een tegenstander ben van chatten. Als een meisje leuk genoeg is om op reguliere basis mee te spreken, dan doe ik dat bij voorkeur niet door een telefoonschermpje, maar in een door kaarslicht verlichte kamer onder het genot van een goede fles wijn.

Het voelt dus als een goede stap. Want zeg nou zelf, een jonge god van achttien heeft dergelijke hulpmiddelen toch eigenlijk niet nodig?

Welke blogs moet je zeker nog eens (her)lezen? Welke films mag je niet gemist hebben in 2014? Wat zijn de vijf beste boeken van het jaar? Dit en nog véél meer lees je in ons Jaaroverzicht.

Gepubliceerd op 28 december 2014

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.