5 redenen waarom jij deze zomer een taalreis zou moeten maken

Door Melissa
in opdracht van ESL - Taalreizen

Jawel, de zomervakantie komt er weer aan. De zes weken of langer waarin je alle tijd van de wereld hebt om nieuwe ervaringen op te doen en avonturen te beleven. Je kunt natuurlijk gewoon twee weken met je ouders naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar je kunt ook zelf een leuke en leerzame reis maken. Dit is waarom een taalreis misschien wel de beste manier is om je zomer door te brengen.

1. Het is goed voor je hersenen
Volgens onderzoek is een nieuwe taal leren heel goed voor je hersenen. Door die nieuwe taal maak je nieuwe verbindingen en dat is dus goed voor je brein. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de kans dat je de ziekte Alzheimer (dementie) krijgt, veel kleiner wordt.

2. Het is handig voor op vakantie
Straks zit je daar op je terrasje, wil je een lekker glaasje fris bestellen en dan verstaat die ober ineens je krakkemikkige Engels niet. Wild gebaren is dan een optie, maar het is natuurlijk veel handiger als je gewoon de taal spreekt. Ook als je verdwaald raakt of gewoon naar een locatie op zoek bent, helpt het enorm om het aan de locals te kunnen vragen. En dan kan je ook nog eens mooi pronken met je taalkennis.

Wil jij deze zomer op een leuke manier een extra vreemde taal leren? ESL – Taalreizen biedt deze zomer taalcursussen aan voor het leren van o.a. Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Koreaans en Japans op meer dan tweehonderd bestemmingen wereldwijd! Klik hier om alle taalreizen te bekijken die ESL – Taalreizen aanbiedt.

3. Anderen verstaan je niet
Een ander voordeel van het kennen van een taal die anderen niet kennen, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over stiekeme luisteraars. Je kan zeggen wat je wil, niemand die je begrijpt!

4. Mensen weten niet dat je de taal kent
Ook andersom kan dit erg handig zijn. Zo vertelde iemand me een verhaal over een jongen die zichzelf Mandarijn had aangeleerd. Zijn nieuwe Chinese kamergenoot wist dit niet, dus dacht in telefoongesprekken veilig te kunnen roddelen over de Nederlander. Op hun laatste dag samen nam de jongen in het Mandarijn afscheid van zijn Chinese kamergenoot, die natuurlijk onmiddellijk vuurrood werd. Het kan dus best grappig zijn om onbedoeld met anderen mee te kunnen luisteren!

5. Het staat mooi op je CV
Tot slot staat zo’n extra taal ontzettend mooi op je CV. Dit kan in je voordeel werken als je je bijvoorbeeld moet aanmelden voor een studie met een maximaal aantal studenten, of als je solliciteert voor een baan. Ook als de baan niet direct met talen te maken heeft, is het een mooie toevoeging. We leven immers in een internationale wereld. Een extra taal kan dus ook veel voor je toekomst doen.

Alles bij elkaar zou ik niet weten wat je nog tegenhoudt om aan een nieuw avontuur te beginnen. Je leert niet alleen een nieuwe taal, je ontdekt ook het land en de cultuur. Daarbij ontmoet je veel nieuwe mensen uit allerlei verschillende plekken. Leer bijvoorbeeld Engels in Australië! Lijkt het jou leuk om een taalcursus te volgen deze zomer? Wacht dan niet te lang met boeken! Klik hier voor meer informatie over de zomerprogramma's van ESL – Taalreizen. 

 

Gepubliceerd op 3 april 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.