Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee

5 redenen waarom ik een haat-liefderelatie heb met de herfst

Herfst kan heel mooi zijn: Zoek maar eens op Pinterest en je ziet prachtige foto’s met rood-gouden blaadjes en warme truien, gezellige haardvuurtjes en de feestdagen. Dit ziet er allemaal heel leuk uit, maar er zijn ook momenten dat ik de herfst vervloek. Dit zijn vijf redenen waarom ik een haat-liefderelatie heb met de herfst. 

1. De regen

De herfst lijkt wel de moesson voor Nederland. De wolken hebben zich de hele zomer ingehouden en nu moeten ze compenseren met de ontelbare natte, grijze dagen. Plus, als je nat bent is alles nog eens tien keer kouder... dat weet ik uit ervaring, want er zijn te veel dagen geweest waarop ik zeiknat op school ben aangekomen. Daarentegen vind ik de dagen waarop ik binnen kan zitten met een haardvuurtje juist weer super gezellig. De regen tikt tegen de ramen en jij zit met een warme chocolademelk binnen. Dat is juist leuk!

2. Weinig zonlicht

Door de korte dagen en veel wolken krijgen we in de herfst nog maar weinig zon te zien. Dit zorgt voor een gebrek aan vitamine D, waardoor het je (wetenschappelijk bewezen!) een slechter humeur geeft. Ik merk zelf altijd dat ik iedere lente, zonder specifieke reden, toch weer een stukje vrolijker word, terwijl ik liever gewoon het hele jaar van nature vrolijk ben.

3. Sinterklaas

Als kind is Sinterklaas altijd mijn favoriete feest geweest (zelfs toen ik niet meer 'geloofde'), maar dit is in de afgelopen jaren wel een beetje veranderd. Als je klein bent heb je helemaal niet door dat iets waar je zo positief over bent, toch iets negatiefs kan zijn. Wat je standpunt ook is, voor of tegen Zwarte Piet, de discussie zelf heeft het voor mij een beetje verpest… en dat vind ik jammer.

4. Koud, koud, koud!

Ik ben een enorme koukleum, dus wat dat betreft zijn voor mij de herfst- en wintermaanden niet ideaal. Een commentaar op de zomer is 'je kan maar een bepaalde hoeveelheid laagjes uitdoen', maar hetzelfde concept geldt in de winter! Mijn sjaal en muts kunnen nog zo lekker zijn, mijn wangen en gezicht zullen aan het eind van mijn fietstocht alsnog bevroren zijn, eventueel met kleine ijspegeltjes.

5. Lichtjes

Dit is juist iets heel positiefs (niet echt haat maar vooral liefde, want dat kan dit lijstje wel gebruiken). Doordat het zo vroeg donker wordt en de herfst ook het seizoen is van de aanloop naar kerst, zijn er hele mooie lichtjes overal. Ik word zo vrolijk van al die gezelligheid, dat het eigenlijk alles goed maakt. Voor mij kan de versiering niet vroeg genoeg beginnen!

De herfst kan dus naar zijn, maar net zoals andere seizoenen heeft het ook zijn voordelen. En als je het dan echt niet overleeft, bedenk je dan maar: over een paar maanden wordt het weer lente!

Gepubliceerd op 4 december 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.