Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stress-dagboek van een Uitstelqueen

Stress-dagboek van een Uitstelqueen

*SHIT NEE, SOMEONE HELP ME OUT IK MOET NOG ZO VEEL DINGEN DOEN EN IK HEB GEEN TIJD OM TE PLANNEN EN GEEN TIJD OM TE ETEN EN GEEN TIJD OM TE ZINGEN EN TE LEVEN EN SWEET JESUS WAAROM HEB IK DE AFGELOPEN MAANDEN ALLES UITGESTELD

Ik heb de afgelopen weken nogal last gehad van psychische spanningen (de letterlijke definitie van stress). Mijn toetsweek verliep rampzalig, en ik wil iedereen die houdt van uitstellen daarom even heel hard waarschuwen door je een kijkje te gunnen in mijn stressvolle bestaan.

2 Maanden voor de toetsweek

Oké, ik moet toegeven dat ik aan het begin van elk schooljaar, mijn vakantie-mood nog heel intens voel. De eerste maanden van dit schooljaar deed ik alles wat ik moest doen, zolang het maar niet met school te maken had. En als het wél met school te maken had, hield ik het niet lang vol. Zoals je merkt: ik hou heel erg van uitstellen.

2 weken voor de toetsweek

Na weken en maanden niks doen voor school kwam de toetsweek in zicht. Zie ginds komt de toetsweek uit schoolland weer aan. Hij brengt ons examentoetsen, ik zie ze -in mijn agenda- al staan. Net zoals de aankomst van de Sint dit jaar, was de aankomst van mijn toetsweek best heftig. Want. Ik. Wist. Echt. Niks. Echt niks. Ik wist niet eens waar het hoofdstuk dat we momenteel met geschiedenis behandelen over ging. Laat staan wiskunde. Maar ik bleef rustig. Totdat...

2 dagen voor de toetsweek

2 DAGEN voor de toetsweek: daar liepen mijn psychische spanningen extreem hoog op. IK HAD STRESS, ALLEEN MAAR STRESS. Ik heb zowat al mijn neven, nichten, ooms, tantes, opa's, buurmannen - en ieder ander persoon die ooit zijn diploma heeft gehaald - opgebeld met de vraag "HOE KAN IK ER LAST MINUTE TOCH NOG IETS VAN MAKEN?" Na het verzamelen van de tips kon ik gelijk aan de slag. Van bio naar wiskunde, van wiskunde naar Engels, van Engels naar aardrijkskunde en van aardrijkskunde weer naar bio. 

2 uur voor mijn eerste toets

De hele nacht ben ik opgebleven om al die hoofdstukken in mijn hersenen te proppen. Lang leve de energiedrank. Jeeeetje, wat zat mijn hoofd vol. Propvol van het inhalen van het hele schooljaar tot nu toe. In TWEE dagen. Het leven met een psychisch uitstelprobleem is zuur, heel zuur. 

2 dagen na de toetsweek

Eeeeeeindelijk was mijn toetsweek voorbij. Het was maar één week, maar voelde als 6 eeuwig durende maanden. Nachten zonder slaap, dagen niet geleefd, verstokt van alle sociale contacten.
Maar mijn rapport is alsnog dramatisch. En dus moet ik aan de herkansingen.

Hiephoi, ik zit nu dus nog steeds in de boeken. Leren, stampen, proppen.
Leerden we op school maar hoe je van je uitstelgedrag afkomt. Want Lisette + Uitstel-levensstijl + School = Een uiterst slechte combinatie.

Gepubliceerd op 11 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Beste Lisette,

Ik heb precies hetzelfde probleem. Ik vind het zo moeilijk om me te concentreren! Ik weet hoe en wat ik moet doen om van dit probleem af te komen, maar ik doe het gewoon niet.
Ik moet mezelf dwingen om aan de slag te gaan, want met deze houding kom ik nergens. Welk niveau heb je trouwens?

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

Hoi Samia! Ik heb misschien wel een heeeele goede tip voor jou, wat voor mij -steeds een beetje beter- werkt. Beloon jezelf als je het goed doet en 'straf' jezelf als je niet doet wat je wel moet doen. Terwijl je het eigenlijk gewoon kan. Ik doe het zo. Als ik meer dan twee onvoldoendes haal voor mijn examentoetsen, mijn best niet doe of een andere afspraak; dan mag ik iets wat ik heel graag wil niet kopen van mezelf of dan ga ik niet naar een feestje waar ik wel heel graag heen wil. Maar alleen als ik weet dat ik het wel kan. Als ik mijn best doe en faal, dan is dat jammer, maar is een 'straf' niet nodig, haha. Shit ik klink net een moeder.. Ik zit op het VWO, om je vraag te beantwoorden. Maar je kan het wel! Hard werken beloont!

9 jaar geleden

M.

M.

Ik begon een dag van te voren ?ik ben echt slecht in plannen...xxxx

9 jaar geleden

P.

P.

@Marleen: Volgens mij is het: "Hard werken wordt beloond" of "Hard werken loont"

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

Ah johh, zolang jullie maar begrijpen wat ik bedoel zit het goed.

9 jaar geleden

S.

S.

Ik had het over deze foto, Lisette! Vind 'm echt heel gaaf! Als je 'm maar niet strest tijdens Kunstbende taferelen, we moeten wel overtuigend dat podium op voor de poedelprijs uiteraard.

9 jaar geleden

Lisette

Lisette

Hahaha gekkie #ikreageeraltijdjarenlater trouwens je hebt nu een foto! Je hebt nu een hoofd! Wat leuk! Blijheids-dansje, poedelprijsje.

9 jaar geleden

V.

V.

hey lissete nou ik heb zelfde probleem als jij

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.