Scholieren halen drie ton op voor Dance4life

Scholieren halen drie ton op voor Dance4life

Hidde

Fissa fissa! Ruim 5.000 jongeren gingen maandagmiddag - op Wereld Aids Dag - in de Heineken Music Hall los op de muziek van onder andere Eva Simons, Erik Arbores, B-Brave en FeestDJRuud. De scholieren vierden dat zij samen bijna 300.000 euro hebben opgehaald voor Dance4life, een organisatie die probeert om de verspreiding van aids te voorkomen.

Meer dan 16.000 scholieren van 65 middelbare scholen organiseerden de afgelopen drie maanden acties om geld op te halen: in totaal verzamelden ze 271.194 euro.

"Er zijn heel veel verschillende acties georganiseerd", zegt een woordvoerder van Dance4life. "Van het bakken van cupcakes tot sponsorlopen tot markten en dansmarathons."

Seksuele voorlichting

De drie ton is gaat naar seksuele voorlichting voor jongeren in zuidelijk Afrika. Dat is hard nodig: volgens Dance4life heeft daar slechts één op de drie jongeren de benodigde kennis over hiv en aids.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken doneerde nog eens 25.000 euro extra, bedoeld voor het maken van een documentaire over het werk van Dance4life.

De Amsterdamse stadszender AT5 was maandag bij Dance4life en deed verslag.

Gepubliceerd op 2 december 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Wij doen ook zo iets op school, maar dan voor Cliniclowns. Helaas gaat het schoolfeest (door Q-music) waarschijnlijk niet door, omdat we te weinig geld op halen. Dit vind ik echt een tegenvaller.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.