BN'ers over school en hun broodtrommel

BN'ers over school en hun broodtrommel

Door Oscar

Afgelopen dinsdag bood de Heineken Music Hall in Amsterdam onderkomen aan een groot aantal scholieren, die met hun school deel hadden genomen aan de 'Seven Days of Feedback'. Deze Seven Days stonden in het teken van gezond eten en bewegen. Blogger Oscar was van de partij en sprak enkele aanwezige BN’ers over de middelbare school en hun broodtrommel.

Dennis Weening

Oscar in gesprek met Dennis WeeningDe presentator van Expeditie Robinson heeft de eervolle taak om de genomineerden voor de prijsuitreiking te interviewen. Als scholier hield Dennis het overigens niet bij alleen maar gezonde, bruine boterhammen. "Nee, wat dat betreft heb ik niet het goede voorbeeld gegeven. Ik kocht in de kantine veel saucijzen en dat soort dingen. Vervolgens gooide ik natuurlijk mijn broodtrommel leeg." Tegenwoordig is dat wel anders; de presentator let nu wél op wat hij eet. "Ik ben enorm fan geworden van biologisch voedsel en water. Gezond en lekker eten sluit elkaar absoluut niet uit. Maar als je één tip kan meegeven: eet afwisselend."

Lieke & Jetteke van Lexmond

In gesprek met Lieke en JettekeDe gezusters van Lexmond zijn ambassadeurs van het initiatief en praten de show aan elkaar. Jetteke is louter positief over haar ervaringen op de middelbare school. "Ik had enorm veel vriendinnen op de havo."Lieke laat vooral blijken dat studeren voor haar niet op de eerste plek kwam. "Destijds was ik al heel erg bezig met acteren, in musicals en dergelijke." De schone zusjes waren vroeger allebei erg enthousiast over de inhoud van hun broodtrommels. "Onze moeder heeft heel lang ons brood voor ons gesmeerd, genieten was dat. Vaak kregen we heerlijk bruin brood met Goudse kaas. Het was dan ook niet nodig voor ons om iets in de kantine te kopen, ons eigen brood was simpelweg te lekker om weg te gooien."

Mr Polska

Momenteel hoeft de bekende rapper er niet meer aan te denken, maar school heeft wel degelijk een grote rol in zijn leven gespeeld. "Op de basisschool werd ik flink gepest en geslagen. Op de middelbare school besloot ik voor mezelf op te komen. Het was rond diezelfde tijd dat ik muziek begon te maken. Dat was voor mij enorm tof omdat ik er veel van mijzelf in kwijt kon." Uiteindelijk behaalde de Poolse Nederlander zijn mavo-diploma. Net als de eerder genoemde Dennis Weening at ook Polska destijds niet erg gezond. "Elke dag gooide ik mijn brood weg, stiekem, zodat mijn moeder het niet zag. Dan haalde ik kipcorns, heerlijk was dat." Een echte tip voor gezond eten heeft de artiest niet, wel benadrukt hij hoe belangrijk het is om veel water te drinken. 

Gepubliceerd op 27 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.