Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pak van mijn hart: slechte romkom vol clichés

Pak van mijn hart: slechte romkom vol clichés

Door Lotte

Deze week: Hartenstraat. Oh nee, Pak van mijn hart heet deze film. Of was het nou Mannenharten? Of Alles is Liefde 2.0?  Ja, sorry.  Ik volg het allemaal niet meer. Als ik de poster en/of trailer bekijk lijkt het me bij voorbaat al een gevalletje BN'ers+feestdagen+flauwe grapjes+semiromantiek. Maar goed, we gaan het beleven. 

Guttegut, wat zijn er tegenwoordig toch veel films in de bioscoop! Gelukkig is Lotte er om je de helpende hand te bieden: elke maand kiest ze er twee uit om te checken of het je zuurverdiende geld waard is. Deze week: Pak van mijn hart

Verliefd of toch niet
Nou. Twee broers: Tom (een arrogante soap-acteur) en Niek (beetje softe workaholic) die een kostuumverhuurwinkel runnen. Niek heeft een ex: Karin, en een kind van die ex: Lars. En dan is er nog Julia, die door haar New Yorkse baas naar Nederland gestuurd wordt om daar een nieuw soort cola te promoten. En Tom wordt verliefd op Julia maar Julia niet op hem of toch wel of nee toch niet of wel of niet of wel, en Niek wil zijn Karin op zich wel terug of nee niet echt maar Karin wel of toch niet of toch wel. 

Amerika wil met die cola de Kerstman beter in Nederland introduceren om de cola te promoten (zeer origineel idee) en wel met de zogenaamde Sexy Santa's, waarvan Tom de opper-Sexy Santa wordt. Aangezien Tom gespeeld wordt door Benja Bruijning was dit geen héél vervelend element in de film. 

En dan is er ook nog de vader van Niek en Tom die door een soort Alzheimerig iets denkt dat hij Sinterklaas is en dus met enige regelmaat op het dak van het verzorgingstehuis staat om Americo te zoeken. Grappig puntje: acteur Bram van der Vlugt (die de alzheimerige vader is) speelde jarenlang voor Sinterklaas tijdens de intocht en op tv. Je zult 'm dus wel herkennen.

Enorm veel clichés
Allemaal wel geinig dus. Maar ja, écht leuk wordt het niet. De personages zijn allesbehalve geloofwaardig en de dialogen zijn vaak nog onnatuurlijker dan die van TelSell. En alle clichés! JEMIG! Hier een lijst:

  • De eerste keer dat Tom Julia ziet, horen we een dweperig muziekje en gaat het beeld even in slow motion-stand. Tom vergeet spontaan een hap van z'n broodje te nemen.
  • DAT KIND. Lars is een reïncarnatie van Petje Pitamientje en het typische 'klein kind in de film voor het schattige element'.
  • Karin die op het punt staat Niek haar gevoelens op te biechten maar toch niet durft: 'Niek? .... nee, laat maar. Welterusten.' 
  • De eerste zoen tussen Tom en Julia: aanzwellende muziek én confetti
  • Tegen het einde staat Julia op het punt om voorgoed in het vliegtuig te stappen, maar neeeee, verrassing, daar is Tom!
  • Op het gelukkige einde is er opeens sneeuw! En de tekst: Einde (!!!)

Exact hetzelfde
Gedurende de film had ik steeds van die déjà vu momentjes. Waar ken ik dit ook alweer van? Oh ja: de 38271 andere films waarin exact hetzelfde gebeurt. Je geld waard? NEEN. Zelfs als je houdt van romkoms kan je die centjes véél beter besteden, door bijvoorbeeld de dvd van Love Actually te huren. 

Gepubliceerd op 12 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Oh, dit is wel heel jammer, want ik houd van romcoms. Misschien moet ik maar gewoon een liefde ontwikkelen voor flauwe, slechte, beroerde romcoms, zodat de film wél mijn geld waard is. EN WAT? Fedja van Huet speelt hierin. Oh, wat errug! Nu moet ik ook nog een nieuwe lievelingsacteur bedenken! :'o

9 jaar geleden

Nienke

Nienke

Wat ik nog wel het ergste vond, is dat Julia de hele film lang probeerde duidelijk te maken dat ze niet geïnteresseerd was. Nee wordt echter niet serieus genomen, en de film versterkt het idee dat als een meisje nee zegt, ze ja bedoelt, als je maar volhoudt. Gedverderrie.

9 jaar geleden

Lotte

Lotte

Ja! Zeker waar. Daarin klonk ook zo die jonge mannelijke regisseur door, die duidelijk nog niet helemaal wist hoe het allemaal in elkaar steekt

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.