Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

LAKS regelt bussen leenstelsel-demonstratie

LAKS regelt bussen leenstelsel-demonstratie

Door Joca

Ga je tegen het leenstelsel demonstreren op 14 november, maar weet je nog niet hoe je met klasgenoten goedkoop naar Den Haag kan? FNV Jong en het LAKS lossen dat probleem op met een bussenfonds.

Je school kan tot 7 november op de website van de scholierenvakbond bussen bestellen. Het papierwerk wordt daarna geregeld door FNV Jong en het LAKS. Ook krijgen scholen een deel van de kosten vergoed, zodat iedereen voor een zacht prijsje mee kan naar Den Haag.

Veilig op het Malieveld

LAKS-voorzitter Annelotte Lutterman hoopt dat er dankzij deze actie meer scholieren actie kunnen voeren tegen de kabinetsplannen. "We zagen in het verleden dat de reiskosten vaak de reden zijn om niet naar een demonstratie te gaan. Dat hopen we op te lossen door een gedeelte van de kosten te vergoeden. Ook weten we zo zeker dat iedereen veilig op het Malieveld komt!"

Leerlingen van scholen die nog geen vervoer hebben geregeld, kunnen beter niet op eigen houtje bussen gaan bestellen, volgens Lutterman. Het beste is dan om naar de schoolleiding te stappen en ze te vertellen over het bussenfonds. Een kleine moeite, aldus de voorzitter: "Je moet er toch al langs om vrij te vragen zodat je actie kan voeren."

De demonstratie op 14 november is onderdeel van een landelijke actie tegen het afschaffen van de studiefinanciering. De 'stufi' wordt vervangen door een systeem waarbij studenten voortaan geld kunnen lenen voor hun studiekosten.

Gepubliceerd op 3 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.