Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vier keer goedkope ontbijtjes

Vier keer goedkope ontbijtjes

Dat ontbijt de belangrijkste start van je dag is, heb je vast al vaker gehoord. En toch, het liefst sla ik het over. Al zes jaar lang eet ik iedere dag zes boterhammen met pindakaas.

Helemaal oké natuurlijk, maar als je af en toe zo'n eerste uurtje vrij hebt, is buiten de deur eten goed voor de doorbreking van dat boterhammen-met-pindakaas-patroon. Daarom test ik vier goedkope ontbijtjes die je in elke stad kunt vinden.

Dus ik ga op stap en ik neem mee:

  • Floor: oh, ja, die! Inderdaad. Was niet zo'n fan van haar oliebollen-/cola-ontbijt in China, maar lust verder bijna alles.
  • Seth: criticus der critici. "Voortaan je eigen jampot meenemen – die jam is niet te eten. En dat broodje, dat is ook zo..."
  • Mijn moeder: zuigt de geweldigste magnetronmaaltijden uit haar duim en doet dat met volle overtuiging.
  • Nina: met wie ik onontdekte plekken in de stad ontrafel.

Bakker Bart (van 9 tot 10 uur)

Het sneeuwbroodje, klokslag negen en vier uur
Eerste indruk: dikke vette prima! Een vlotte bediening, ruimte zat aan tafel voor nog twee extra ontbijtjes en stoelen met kussentjes. 
Wat: een Bartje met ham/kaas (evt. sla), thee/koffie, croissantje en jus.
Smaakexplosiedingen: ooit weleens willen weten hoe nepsneeuw smaakt? HALEN DAT BARTJE, HA-LEN. Hét broodje dat je laat denken dat het nú al kerst is (en ja man, ik houd van kerst – maar wel pas over twee weken, dan blijft het kerstgevoel speciaal). Gotsie. Maar wel lekker.
Cijfer: 7- (omdat je mijn kerstgevoelens verziekt hebt)
Prijs: €2,50

McDonalds (van 9 tot 11 uur)

McMuffin, die naam hebben ze leuk bedacht. Dat kun je ze nageven.
Eerste indruk: een vieze, vlezige vetgeur. IEEEL.
Wat: Je kan kiezen! (Luxe dit.) Wij kiezen voor: een croissantje (over vetexplosies gesproken), McMuffin, thee, koffie. (En je krijgt er Lotus Koffieleutjes bij, die zijn trouwens écht om op te vreten.) 
Smaakexplosiedingen: "Zullen we ruilen?" Ik ben een nieuwe-dingen-proberen-watje, dus daar gaat ze dan. *Snijdt het broodje doormidden, terwijl de cheddar zich vastklampt aan het vette, kleverige ei.* "Het is wel te – " stilte, kauw, slik, "het is vies. Dit doen we NOOIT MEER!" 
Cijfer: 3 (want de koffie is uitstekend)
Prijs: €2,95

HEMA (van 9 tot 10 uur)

Echt HEMA
Eerste indruk: licht! Wit! Schoon! Uitzicht over de stad! Leuk! 
Wat: koffie/thee, een soort stokbroodje met ei, wéér die croissant en wéér die jam. 
Smaakexplosiedingen: vooral Seth: "Niet te kanen deze shit. Voortaan nemen we een eigen pot jam mee!" en "De thee vind ik overigens wel erg lekker, maakt dat het een beetje goed?" 
Cijfer: 7,5 (want prijs-kwaliteit en het is schoon en licht en er staan inspirerende keukenprinsessenteksten op de muur)
Prijs: €1,00 

Intratuin (van 9 tot 11 uur)

In het echt was het croissantje wel wat minder verbrand.

Eerste indruk: lekker huiselijk! Uitzicht op talloze kamerplanten en kneuterig servies. Vind ik fijn. De bediening is redelijk (namelijk snel, maar thee vergeten). 
Wat: thee/koffie, broodje met ham/kaas, croissantje met keuze uit verschillende soorten jam (leukleuk) en een eitje.
Smaakexplosiedingen: alsof ik in de reclame op de commerciële omroep zit en in slowmotion het broodje met kaas naar binnen stouw. 
Cijfer: 8- (want de enige theesmaak die er is, is Earl Grey. En die is vies)
Prijs: €1,50

Alternatieven

Credible! Leukste plekje in Nijmegen.

Dat cafeetje verderop waar ze de godvergeten jam achterwege laten en je verse eiersalade serveren, waar het misschien iets duurder is en iets minder vindbaar, kan ook een goed alternatief zijn. Google een toffe hotspot bij jou in de stad en ga er eens langs met een vriend(in)! 

Dat was 'm dan. De overload aan #foodporn inclusief tijdloze informatie. Als je nog een goede ontbijttip hebt, laat het dan vooral weten! En anders: lang leve pindakaas!

Gepubliceerd op 21 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Lotte

Lotte

Ik wil meer van dit op S.com! Superleuk, Sophie!

9 jaar geleden

S.

S.

Thanks!

9 jaar geleden

I.

I.

Superleuk, Sophie! Alleen de Tuinland mist nog in het rijtje van ontbijtjes die ik geproefd heb. Maar geen enkel ontbijt is beter dan die van de HEMA.

9 jaar geleden

S.

S.

Tuinland zit hier niet, heb er echt nog nóóit van gehoord. Maar HEMA FTW en zo, geloof ik, voor die ene euro in ieder geval wel. :-)

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.