Model in Milaan

Model in Milaan

Door Oscar

Voor de meeste jongeren is het schooljaar al lang en breed begonnen. Voor Claudia Hiensch (18) niet. Zij heeft dit jaar een tussenjaar genomen om zich volledig te kunnen richten op haar grote droom: een succesvol model worden.

Momenteel woont en werkt Claudia in het Italiaanse Milaan. Samen met een Oekraïense studente heeft ze een appartementje in het centrum van de stad. Foto: Gerco SchotHet alternatief voor haar huidige verblijf was een modellenappartement, maar dat leek Claudia niets. "In zo’n appartement woon je met veel meiden samen, wat me niet prettig leek. Ruzies liggen dan op de loer."

Claudia zal drie maanden in de modehoofdstad verblijven. Erg lang zo zonder vrienden en familie. Wanneer ik heimwee aankaart moet ze even slikken. "Natuurlijk heb ik last van heimwee. Wanneer ik met mijn ouders skype moet ik soms even een traantje wegpinken. Of wanneer ik ’s avonds de slaap niet kan vatten pak ik het liefst het eerstvolgende vliegtuig terug naar huis. Maar de volgende dag bedenk ik me weer dat ik mijn droom beleef, en hoe inspirerend deze ervaring is."

Kinderen voor Kinderen

Overigens is Claudia geen groentje in de entertainmentbusiness. Jaren geleden deed ze samen met haar tweelingzus Paola mee aan Claudia (rechts) backstage bij Kinderen voor KinderenKinderen voor Kinderen. Ook reikte het duo tot de halve finale van het Junior Song Festival. Vandaag de dag legt ze zich niet meer toe op het zingen. "Na het Junior Song Festival heb ik nog een jaar lang in de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat geacteerd. Hierna ben ik er eigenlijk vrij abrupt mee gestopt. Iets wat achteraf gezien heel jammer is."

Missverkiezing

De droom om model te worden kwam overigens pas laat. ‘’Heel impulsief heb ik mijn zus en mezelf een keer opgegeven voor een missverkiezing. Dit is trouwens compleet anders dan modellenwerk. Tijdens zo’n verkiezing is het ‘sexy zijn’ veel belangrijker.’’ De Missverkiezing bleek een schot in de roos: Claudia eindigde als First Runner-up Queen van de Benelux en werd later verkozen tot Queen of the Netherlands. Tijdens deze verkiezingen kreeg ze meermaals het advies om het ‘model zijn’ eens te proberen. ‘’En dat heb ik dus gedaan. Ik heb me aangemeld bij Cachet Models en kreeg vrij snel bericht dat ik voor drie dagen mee mocht naar Milaan. De rest is geschiedenis, die drie dagen zijn inmiddels drie maanden geworden.

Vlak voor het begin van afgelopen zomer is Claudia gestopt met haar mbo-opleiding aan de Nimeto Vakschool. Haar modellencarrière is namelijk moeilijk te combineren met school, waardoor ze vorig semester besloot een tussenjaar te nemen.

Van casting naar casting

Even geen huiswerk en toetsen dus voor Claudia, maar desalniettemin is het in Italië keihard werken. "In het begin van mijn dagen hier deed ik vooral polaroidshoots, ook wel naturelfoto’s. Verder ga ik heel veel naar castings. ’s Avonds krijg ik via de mail te horen waar ik de volgende dag mijn castings heb. Tussen deze afspraken zit normaal gesproken erg weinig tijd waardoor er nogal wat ren- en vliegwerk aan te pas komt. Als je geluk hebt en je beviel tijdens zo'n casting, kom je te werken in Showroom & Presentation. In een Showroom trek je kleding aan die potentiële klanten dan bekijken. Presentation is een soort kleine catwalkshow.

Claudia’s verblijf in Italië vliegt voorbij. Als haar maanden in Milaan erop zitten keert ze voor een weekje terug naar Veenendaal, een wereld van verschil. Na dit kortstondige bezoek aan het thuisfront zijn de plannen nog niet helemaal duidelijk. "Ik ben van plan om een jaar te gaan reizen en werken waar ik kan. New York, Kaapstad en Londen zijn voorbij gekomen als eventuele werkplekken, maar dat is nog niet concreet."

Overigens hoopt Claudia rond de feestdagen thuis te zijn. "Maar voorlopig zit ik nog in Milaan, wat overigens geen straf is. Ik leer nu veel verschillende mensen kennen en woon in het centrum van de modewereld. Dat ik enorm blij mag zijn met deze ervaringen besef ik maar al te goed. Weinig mensen krijgen de kans om zo'n droom te beleven."

Gepubliceerd op 14 oktober 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.