Oudertypes: de natuurfreak

Oudertypes: de natuurfreak

Door Daniëlle

“Heb je je tas al ingepakt? Vergeet je fleecejas niet hoor, het is koud deze tijd van het jaar. - Waarom we gaan kamperen? Dat weet je toch: omdat er niets boven de natuur gaat natuurlijk!

Vorig jaar kropen onze bloggers nog in het hoofd van verschillende schoolvolktypes, nu zijn de ouders aan de beurt! Om de week schrijven Daniëlle en Joca over de allergekste oudertypes. Deze keer: de natuurfreak.

Hoezo 'daar heb ik helemaal geen tijd voor?'! De natuur is juist precies wat een jongere als jij nodig heeft! Frisse lucht, een mooie omgeving en flink wat lichaamsbeweging. Even helemaal weg van je gepamperde luizenleventje en die irritante smartphone van je. Lekker terug naar het oergevoel! En ondertussen kan ik je gelijk wat uitleggen over hoofdstuk vijftien van Biologie voor jou.

Je moet voor je toetsen leren? Och, geen zorgen, daar help ik je toch mee! Welk vak moet je leren? -Wiskunde? Dan rekenen we toch gewoon uit hoeveel waterdieren er in het meertje moeten zitten? Dat kun je gemakkelijk berekenen met zo’n gekke, exponentiële formule. - Oh, je moet bij nader inzien toch nog wat meer stof doornemen voor Nederlands? Nog makkelijker: de lievelingsmaaltijd van de otter is vis. Wat is het naamwoordelijk deel van het gezegde?

Dat doet me eraan denken: heb je het cijfer voor je herbarium voor biologie al terug? Hè, je hebt maar een zesje gescoord? Hoe kan dat nou weer? We zijn nota bene helemaal naar Duitsland gegaan om een blaadje van de zeldzame Mammoetsboom te halen! Ja, ik weet ook wel dat je eigenlijk blaadjes van de meest voorkomende bomen in Nederland moest zoeken, maar juist die extra inzet moeten ze toch wel belonen? Belachelijk zeg! Ik zal wel even met je docent praten. Dan laat ik 'm meteen mijn verzameling gedroogde bloemblaadjes zien, dan gaat 'ie vast wel overstag.

Vergeet je je verrekijker trouwens niet? De vogeltrek is weer begonnen en dat mogen we echt niet missen. Misschien is de vogelgids ook wel handig om mee te nemen; wie weet spotten we eindelijk weer een zeldzaam exemplaar. Vanmiddag zag ik trouwens een prachtige Turdus merula. Je weet nog wat dat is, toch? -Juist ja, een merel! Leren ze jullie toch nog iets bij Latijn. Dat is me in ieder geval een pak van m’n hart.

Nou, schiet maar op met die tas. Als we snel zijn kunnen we na het opzetten van de tent nog een mooie wandeling door het schemerlicht maken. En dan kan ik je bij het kampvuur gelijk overhoren. Met een zesje kom je er dit keer niet vanaf hoor!”

Gepubliceerd op 22 september 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.