Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jonge ondernemers: eigen telecombedrijf

Jonge ondernemers: eigen telecombedrijf

Door Lisa

Een paar jaar geleden had niemand er nog van gehoord, maar inmiddels is het merk onder veel jongeren bekend: telecomprovider *bliep timmert aan de weg om alle jongeren op hun service te krijgen. De 15-jarige Ties Wijntjes is hier sinds juni 2012 mee bezig. 

Nieuw: de jonge ondernemersreeks op Scholieren.com. Over jongeren die hun eigen bedrijfje runnen en daarmee een aardig zakcentje bijverdienen. En bovendien de coolste en interessantste dingen meemaken.

Bij *bliep werkt Ties als 'community connector'. Zijn taak is om samen met een collega 500 jongeren aan te sturen die *bliep over Nederland verspreiden. Ook zorgt hij ervoor dat *bliep gepromoot wordt op evenementen en feestjes. Best een grote klus. Ties: "Er gaat best veel tijd in zitten. Per week ben ik er wel zo'n 7 uur aan kwijt en dat is best veel naast een drukke schoolweek."

Voor en door jongeren

Gelukkig is Ties' school vrij flexibel en wordt hij goed ondersteund. "Dat maakt het wel wat gemakkelijker. Veel evenementen waar ik heen moet, worden onder schooltijd gehouden." Maar er is natuurlijk wel een voorwaarde die de school hanteert: Ties mag naar de evenementen zolang hij maar goede resultaten behaalt op school. 

Maar waarom werkt *bliep eigenlijk met zoveel jongeren? Ties denkt daar het antwoord wel op te weten. "Jongeren denken op een heel andere manier dan volwassenen. Omdat *bliep een product voor jongeren is, denken wij ons beter in te kunnen leven in wat deze doelgroep wil."

100% inzet

Inmiddels is Ties uitgegroeid tot een jongeman die veel van ondernemen weet. Hij heeft dan ook een belangrijke tip voor startende ondernemers. "Ik kan me voorstellen dat er jongeren zijn die ondernemen onwijs saai vinden. Daarom moet je vooral doen wat je zelf tof vindt. Als je niet 100% achter je eigen idee staat, gaat het waarschijnlijk niet lukken."

Daarnaast moet je ook werk uit handen kunnen geven, denkt Ties. "*bliep is opgestart met behulp van Joost van der Plas, een ervaren ondernemer. Hij heeft een heel andere kijk op zaken dan wij. Die samenwerking zorgt voor een waardevolle nieuwe kennis." Probeer dus zeker niet te denken dat je als startende ondernemer alles in je eentje moet en kunt doen. 

Ties: "Voel je vooral ook niet geïntimideerd om als 15-jarige met een eigen bedrijfje te starten. In het begin zal je je misschien niet altijd serieus genomen worden, maar als een andere ondernemer onder de indruk is van je plan ben je binnen. Laat je dus vooral niet kisten door oudere zakenmannen."

Gepubliceerd op 1 november 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

Vet artikel

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.