Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Dit zijn de winnaars van het NFFS

De winnaars van de tiende editie van het Nederlands Film Festival voor Scholieren zijn bekend. Maandagavond vielen onder andere scholieren uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Doetinchem en Groenlo in de prijzen tijdens het slotgala van het NFFS in Lelystad. 

De prijzen werden uitgereikt in verschillende categorieën. Zo was er een scheiding tussen onderbouwers, middenbouwers en bovenbouwers. Verder konden de jonge filmmakers prijzen winnen in de categorieën animatie, live action fictie, live action non-fictie, en 1-minuut film. 

Vooral scholen uit de Achterhoek deden het dit jaar erg goed. Het SG Marianum uit Groenlo won twee prijzen: fictie onderbouw en animatie onderbouw. Het Ludgercollege uit Doetinchem won de eerste prijs in de categorie animatie bovenbouw. 

Daarnaast vielen twee broers van het Erasmus Gymnasium uit Rotterdam voor de derde keer op rij in de prijzen. Ze wonnen de eerste prijs in de categorie fictie middenbouw.

Internationaal festival

De winnende scholieren mogen Nederland vertegenwoordigen tijdens het internationale jongeren filmfestival in Griekenland: Camera Zizanio. 

De prijzen werden uitgereikt door een vakkundige jury, bestaande uit documentairemaakster Menna Laura Meijer, regisseurs Jan Pieter Korthuis en Eddy Terstall, en acteurs Abbey Hoes, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Ko Zandvliet.

Scenarioschrijver en regisseur Korthuis heeft vooral op de ontwikkeling in de films gelet. "Het verhaal moet de aandacht vasthouden en ergens naartoe leiden", vertelt hij. "En natuurlijk moet het verhaal een beetje verrassend zijn. Ook het beeld is belangrijk, want film wordt verteld via beelden. Het is belangrijk om daar ook origineel in te zijn."

Nieuwsgierig wie er gewonnen hebben? Hieronder een aantal filmpjes van scholieren die in de prijzen vielen.

Lambrusco - Kylian Kayser en Harda Abbers 

Derde prijs live action fictie bovenbouw

Getuige - Sever Latysov en Maxim Latysov

Eerste prijs live action fictie middenbouw

Career moves - Emma Egberts en Anne Welling

Eerste prijs animatie bovenbouw

Onrust - Pieter Wibaut, Arvind Choenni, Romek van Deursen, Levi Middendorp, Eddy Rakovic en Sofie Paludanus

Derde prijs live action fictie middenbouw

Voor een volledige lijst met de winnaars kun je kijken op de website van het NFFS

voeg reactie toe

7216

Huiswerk

Stel je bent leraar en een leerling heeft zijn huiswerk niet gemaakt, wat doe je?
  • Snitchen bij ouders
  • Strafwerk schrijven, moest ik vroeger zelf ook
  • Weddenschap afsluiten om de leerling gemotiveerd te krijgen
  • Je negeert het. Eigen verantwoordelijkheid toch?