Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schoolvolk: de bedrijfshulpverlener

Schoolvolk: de bedrijfshulpverlener

Door Joca

"Maak je geen zorgen! Ik ben er om jullie te redden. Maar eerst even mijn veiligheidsjasje aandoen. Momentje hoor, dat ding zit wat krapper dan vroeger. Ehm, maar geen paniek dus. Zo'n ramp als deze is juist spannend. Brandalarm, vuur, spektakel!"

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse poetsvrouw en de verlegen afdelingsleider, deze keer de bedrijfshulpverlener die de brandoefening een beetje te serieus neemt. Meer Schoolvolk vind je in het archief!

"Mooi jasje toch? Ik lijk bijna een echte brandweerman! Maar goed, even het rampenplan erbij pakken. Aha, ik zie dat jullie eerst onder de tafels moeten schuilen. Ik ga nu even de gang en de wc's hiernaast controleren. Dat doe ik samen met een leerling, zodat die jullie kan waarschuwen als mij iets overkomt. Eens kijken, ga jij maar mee Emiel.

Wc-controle is een kunst die alleen experts als ik onder de knie hebben. Hier lijkt niemand meer te zitten, maar luister nog eens goed. - Hé, eruit jij! Heb je het niet gehoord? Alarm! Noodsituatie! - Ja, ik hoor je wel. Dit duurt me wel te lang hoor. Volgens mij moet ik de deur maar open hakken. Even aftellen, brandbijl klaar, en... oh, haha. Dat is een meevaller, er was toch niemand. Tja, better safe than sorry. Die kapotte deur kun je vervangen, maar een leven niet! Snel maar de klas in.

Oké, jongens. Jullie klinken veel te gezellig. Nu even goed luisteren. Wie heeft er hier een BHV-cursus gedaan? - Ja, ik dus. Ik ben gediplomeerd om te zorgen dat er geen dooien vallen. Dus nu grijp ik ook keihard de kans om eindelijk eens wat uit te voeren. En nu stoppen met giechelen.

Hebben jullie dan nooit naar Batman gekeken, of James Bond? In een rampsituatie moet je rustig zijn. Ik heb rondgekeken en de situatie ingeschat. Dus, Sierra Alfa Foxtrot Echo! Golf Oscar! Ik herhaal: Golf Oscar! - Hé, wat zitten jullie daar nog? Dit is het geheime teken dat het veilig is. Het NAVO-alfabet mensen, dan weet je dat het crisis is. Snel, de klas uit naar de nooduitgang!

Nou kinders, speel eens mee. Jullie kunnen heus wel acteren, vooral als jullie die smoesjes oplepelen als je een les hebt gemist. Reageer een beetje realistisch. Ja, dit gaat al de goede kant op. Neem maar een voorbeeld aan Muriëlle: bang gezichtje, haastige pas. Begrepen? Dan nu achter mij aan naar het trefpunt.

Eventjes tellen, zijn we compleet? 24, 25, 26. Mmm, we missen er eentje! Waar is 'ie? - Kantine? Oh, prima. Gaan jullie daar allemaal maar naartoe. Ik vind het wel weer mooi geweest met die brandoefening. Deze superheld gaat even koffie drinken."

Gepubliceerd op 25 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.