Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Breezers op 't balkon

Breezers op 't balkon

Hidde

Na de twee langste weken van mijn scholierenbestaan is het eindelijk vakantie! Tijd om hersencellen te vernietigen in Cherso, miljonair te worden met een awesome vakantiebaantje en dertien talen te leren spreken.

Na vijf jaar lang gevangen te hebben gezeten in het keurslijf van de middelbare school, mag ik nu alles doen wat God verboden heeft. Klasgenoten namen na het laatste examen de bus naar een zuipoord in Spanje, verkennen het Berlijnse nachtleven of vliegen met hun ouders naar de andere kant van de wereld.

En ik? Mijn mogelijkheden zijn onbeperkt, maar toch breng ik de komende drie maanden niet door op een bountystrand. Nee, ik zit gewoon op het balkon van mijn Utrechtse flatje.

Breezers

In plaats van op een tropisch eiland groen-gele cocktails te drinken, probeer ik het gevoel te benaderen door breezers in te slaan, een parasol op te zetten en m'n spierwitte benen in het zielige Hollandse voorjaarszonnetje te leggen. De tropische regenbui komt vanzelf, dat scheelt.

Veel meer dan op m'n balkon liggen en stukjes tikken doe ik deze zomer namelijk niet. Compleet tegen de huidige tijdsgeest in is mijn agenda drie maanden lang helemaal leeg. Terwijl de afgelopen vijf jaar vol deadlines en afspraken zaten, kom ik deze vakantie niet van m'n strandstoel af.

Taal leren

Het bespaart geld, hersencellen en voorkomt een hoop stress. Maar toch: drie maanden achteroverleunen wordt een uitdaging. Mocht het uitzicht op de parkeerplaats gaan vervelen, dan kan ik gelukkig altijd nog een taal gaan leren. Of dertien.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, de weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Hidde aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Ons examennieuws teruglezen? Dat kan op Scholieren.com/eindexamens2014!

Gepubliceerd op 30 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

Heb jij nou een tattoo?! Of gewoon getekend?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.