Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Exotische talen op laatste examendag

Exotische talen op laatste examendag

Door Joca

De vmbo'ers liggen al met hun billen bloot op een kokosnooteiland, en ook de meeste havisten en vwo'ers konden voor het weekend al zeggen dat ze vakantie hadden. Maar 2.306 eindexamenkandidaten moeten vandaag nog één keer aan de slag, met de vakken Spaans, Turks of Arabisch. 

Havist Bram Ven is één van de ongelukkigen, en moet vandaag nog zijn examen Spaans maken. "Gelukkig is het een leestoets, waarvoor je eigenlijk maar weinig kan leren." Toch heeft hij nog niet echt vakantie gevierd de afgelopen dagen. "Ik heb in het weekend vooral veel oefenexamens gemaakt."

Paella

Want makkelijk is het natuurlijk niet. "Het is een heel andere taal, die best lastig is als je er niet mee bent opgegroeid." Geen paella en Julio Iglesias voor Bram. "Was het maar zo makkelijk, haha!"

Spaans is van de drie vakken vandaag nog het meest populair. Er doen 654 havisten en vwo'ers 1.573 vwo'ers examen in de taal. 

Voor Turks en Arabisch is minder enthousiasme. In totaal doen op beide niveaus samen nog geen honderd leerlingen examen in één van de twee: 79, om precies te zijn. Op het vwo zijn er zelfs maar zeven scholieren die zich vandaag over Arabische teksten buigen.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens opScholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 27 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.