€20.000 verzamelen voor School at Sea

€20.000 verzamelen voor School at Sea

Door Merel

Op een zaterdagavond vertelde mijn moeder me tijdens het avondeten over School at Sea: een project waarin leerlingen uit 4 vwo de mogelijkheid krijgen om in een half jaar naar de Caraïben en terug te varen. Vanaf het eerste moment dat ik erover hoorde was ik verkocht. Er was maar één nadeel: het prijskaartje. Daarom probeer ik nu €20.000 bij elkaar krijgen…

In dit blog vertelt Mirthe van Dijk (14 jaar, 3 vwo) over de voorbereidingen op haar reis met School at Sea, en vooral hoe ze probeert om via allerlei wegen gefinancierd te worden. Lees en leer!

Aan boord van het tallship Regina Maris naar school gaan met behulp van de vijf docenten die meevaren. Me richten op het ontwikkelen van mijn eigen leiderschapskwaliteiten en talent, en samen met 31 andere leerlingen op de terugweg 3000 mijl helemaal zelfstandig varen. Dat lijkt mij wel wat!

En dus nam ik na die avond contact op met School at Sea, en Tenten opzetten bij het selectieweekendbelandde ik twee weken later al op een speciale fondswervingstraining. Die is niet verplicht, maar ik koos ervoor om het wel te doen. Je leert er namelijk méér dan alleen fondsen werven zelf. Bijvoorbeeld ook over de sociale vaardigheden die daarbij komen kijken. Hoe je om moet gaan met (constante) afwijzing, bijvoorbeeld, en hoe je verantwoordelijkheden neemt.

Geschiedenisles in Cuba
Ik kan niet wachten om in oktober aan boord te gaan. Er staan allerlei excursies op de planning, die me fantastisch lijken. Zo gaan we naar de Boiling Lakes, blijven we meerdere dagen in Cuba en bezoeken we in Panama een indianenstam.

Het leuke aan School at Sea is dat ze je laten zien dat je werkelijk wat hebt aan de dingen die je leert op school. Bij de Boiling Lakes doen we een onderzoek voor biologie, in Cuba ervaren we hoe het is om in een communistische maatschappij te leven en bij de indianenstam krijgen we een heel andere cultuur te zien. 

Sponsors

Leren kokenHelaas kan ik niet zomaar aan boord in oktober. Eerst had ik een selectieweekend. Daar kwam ik erachter hoe School at Sea te werk gaat. Bij School at Sea leer je om voor jezelf te zorgen, dat is precies wat ik wil volgend schooljaar. We hebben in het selectieweekend onder andere tenten opgezet, gekookt, en oefeningen gedaan onder begeleiding van onder andere de kapitein van het schip.

De kosten blijven het grootste obstakel. Omdat deze €20.000 bedragen, en ik dat zelf niet even uit de hoge hoed kan toveren, moet ik op zoek naar sponsoren. Ik heb mijn eerste sponsor al binnen gehaald. Een bouwadviesbedrijf wil mij sponsoren voor €500! Ook heb ik een bank benaderd. Zij bespreken nu intern of ze mij willen sponsoren, spannend!

Crowdfunding

Daarnaast heb ik een eigen crowdfundingwebsite opgezet. Op die website leg ik uit wat ik ga doen, en vraag ik mensen om een donatie, in ruil voor een tegenprestatie. Zo kan ik je bijvoorbeeld een persoonlijke ansichtkaart sturen vanuit een van de plekken waar we aan land gaan, of een souvenir voor je meenemen.

Mocht ik het bedrag toch niet bij elkaar krijgen, dan kan ik nog De groep van het selectieweekendproberen om een jaar later mee te varen. Of ik kijk mijn ouders lief aan, en probeer met bijbaantjes later een stuk terug te betalen. Al met al denk ik dat de kans redelijk groot is dat ik aan boord kan in de herfst.

'Leren' bellen

Tijdens dit voorbereidingsproces heb ik al veel grenzen van mezelf verlegd. Ik vond het eerst altijd eng om een bedrijf te bellen, op de één of andere manier werd ik daar altijd heel zenuwachtig van en ging het gesprek alleen nog maar slechter. Nu leer ik dat wel, doordat ik allerlei partijen moet bellen. Ik merk dat het heel effectief is.

Het schipVoor mij is meedoen aan School at Sea vanaf dag één al leerzaam geweest. Tijdens de voorbereiding op mijn vertrek en tijdens de reis zelf zal ik nog veel over mezelf, anderen en de wereld leren. Ik hoop dat ik na een behouden vaart de haven van IJmuiden weer invaar met veel ervaringen die ik mijn leven lang niet zal vergeten.

Wil je weten hoe Mirthes reis verloopt, volg dan haar blog. Vanaf oktober zullen haar avonturen op zee ook op Scholieren.com te lezen zijn!

Gepubliceerd op 21 juni 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

WOW! Dat lijkt mij echt cool. Waarom is het alleen voor de VWO?! Op mijn school zijn er ook leerlingen die dat doen, geen idee hoe hun het geld bij elkaar krijgen. misschien zijn ze stuk voor stuk miljardair. zou wel handig zijn op zo'n moment. als ik miljardair was had ik je reis voor een groot deel betaald ;-).

9 jaar geleden

A.

A.

Als havoleerling kun je ook mee!

9 jaar geleden

S.

S.

WOW! Dat lijkt mij ook echt cool. GO MIRTHE (BIJNA) OP ZEE www.mirtheopzee.nl

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.