Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gratis punt bij havo Nederlands!

Gratis punt bij havo Nederlands!

Door Joca

Goed nieuws voor alle havisten: Bij de samenvatting van Nederlands kun je een gratis punt scoren. Dat meldt het LAKS op basis van een aanvulling op het correctievoorschrift.

Het gaat hierbij om het tweede onderdeel dat in de samenvatting verwerkt moest worden. Daarvoor moest een trend in de modesector benoemd worden en twee kanttekeningen erbij.

Volgens het verbeterde correctievoorschrift komt het derde onderdeel, "noem de kritieken op de modekeurmerken", op hetzelfde neer. "Bij het ene punt moest je het woord 'groenwassen' gebruiken en bij het andere punt moest je het uitleggen. Er is nu besloten dat alleen het uitleggen al genoeg is voor de volle punten," legt Annelotte Lutterman van het LAKS uit.

Gelukje

Het gratis puntje is een verrassing voor de scholierenkoepel. "Het aantal klachten over dit samenvattingsonderdeel viel wel mee", aldus Lutterman. "Mooi dat iemand het correctievoorschrift kritisch heeft doorgekeken. Echt een gelukje!" 

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 16 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

R.

R.

Dit vind ik een misleidende titel, zag het ook al langskomn op Nu.nl - dit was een opdracht die vele, waaronder ikzelf, fout had. Dus ik had toen geen punt, en nu nog steeds geen punt voor dat heel opdracht. Helemaal niks gratis aan dus...

9 jaar geleden

J.

J.

Iedereen heeft toch recht op het punt, ongeacht of het element is gegeven? Elementen staan namelijk los van elkaar. Zie toevoeging correctievoorschrift, dus Redouan, je krijgt ook een punt.

9 jaar geleden

P.

P.

Huh? Serieus? Nu snap ik er helemaal niks meer van haha.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.