Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

'Relaxt' examen geschiedenis op het vmbo

'Relaxt' examen geschiedenis op het vmbo

Door Joca

De vmbo-leerlingen gingen vanochtend aan de slag met het examen geschiedenis. Er zaten een paar moeilijke woorden in, maar verder was de toets prima te doen.

"Ik moest best vaak moeilijke woorden opzoeken in het woordenboek. Secularisatie bijvoorbeeld", vertelt scholier Emma Laurijssen. "Dat kost wel wat tijd, maar verder was het best makkelijk allemaal." Voor haar examen vanmiddag gaat ze nog wat blokken in de zon. "Wiskunde vind ik erg moeilijk, dus ik ben benieuwd hoe dat zal gaan."

Zonnen

Ook bij vmbo'er Krista Pennewaard ging het geschiedenis prima. "Er zaten soms lastige vragen tussen, maar als je gewoon goed had geleerd, was het te doen." Tijdnood had Krista zeker niet. "Mijn klasgenoten trouwens ook niet. Al waren hun reacties wel wisselend. Sommigen vonden het makkelijk, anderen zeiden dat ze het verpest hadden," zegt ze.

"Dit examen was prima te doen, als je goed geleerd had", vindt Ruben Gemser. Er was alleen één probleempje: "Ik heb afgelopen weekend vooral lopen zonnen en films gekeken." Volgens Ruben de reden waarom geschiedenis bij hem maar matig ging. "Sommige klasgenoten vonden het ook moeilijk, maar ik weet niet hoe hun voorbereiding was, haha!"

Nederlands-Indië

Geschiedenisdocent Mike Lute is tevreden over het examen. "Het was een prima examen en de leerlingen die ik sprak, waren het daarmee eens." Volgens de docent kon iedereen lekker relaxt werken. "Sommigen gingen al na een uurtje weg."

Opvallend vindt Lute dat er weinig vragen waren over de verrijkingsdelen. "Dat zijn onderwerpen waar wat dieper op wordt ingegaan in het examen. Bijvoorbeeld Nederlands-Indië." Verder was het bij uitstek een toets waarvoor je gewoon goed moest leren. "Veel opgaven waren simpelweg het toepassen van de stof", aldus de geschiedenisleraar.

Ook bij het LAKS was het vrij rustig vanochtend. "Er is door wat mensen geklaagd dat het examen te lang en te moeilijk was. Heel opvallende klachten zijn er nog niet binnengekomen", zo vertelt klachtencoördinator Annelotte Lutterman.

Reacties op Twitter:

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 19 mei 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

"- verander mijn naam nog even in jouw naam hierboven
- vergeet de teaser niet in te vullen"

Wut?

9 jaar geleden

Joca

Joca

Niks aan de hand, gewoon doorlopen ;-) (haha, bedankt voor het melden!)

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.