Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Bang voor de kapper

Bang voor de kapper

Door Lisa

Tien maanden lang heb ik de kappersstoel weten te ontwijken. Inmiddels zijn we heel wat dode puntjes, bad hair days en frustratie-momenten verder. Stiekem wist ik dat het hoog tijd werd om naar de kapper te gaan, maar ik durfde niet. Ik ben namelijk doodsbang voor de kapper.

Het begon allemaal zo'n drie jaar geleden. Een onschuldig bezoekje aan de plaatselijke kapsalon liep uit op een hoop tranen. Met een traumatische ervaring rijker liep ik naar buiten. "Haal de dode puntjes er maar af en knip het maar in laagjes. Graag hetzelfde zoals ik het nu heb", zei ik tegen de kapster. Heerlijk vond ik het toen nog, al dat gefriemel aan mijn haar. Een haarspraytje hier, een klemmetje daar, gesprekken over koetjes en kalfjes.

Maar voor ik er erg in had, was ik niet alleen in de kappersstoel, maar ook in de hiërarchische wereld van de knipvrouwtjes beland. Het leek alsof ik de zeggenschap over mijn eigen kapsel verloren was aan een vrouw die helemaal niets van mijn wensen afwist. De kapster ging namelijk wel érg fanatiek met de schaar in de tekeer. Eenmaal uit de kappersstoel nam ik de schade op: heel veel laagjes en een kilo haar minder. "Ik dacht: laat ik het maar ietwat anders doen", grapte de kapster nog voor ik de kapsalon verliet. Tranen van ellende liepen over mijn wangen en ik nam mezelf voor de komende vier maanden door te brengen in een ondergronds hol.

Geruïneerd haar

Sindsdien heb ik mezelf voorgenomen nooit meer een kapperszaak te betreden. Ik wil geen eigenwijze knipvrouwtjes meer, geen dure sprays in mijn donkerblonde haar en mezelf al helemaal niet achter een korte, verknipte bob verschuilen. Eigenlijk doe ik zelfs helemaal niets meer met mijn haar. Geen verf, geen highlights, geen experimentele kapsels, zoals je vaak bij beroemdheden op de televisie ziet. Met een krultang hoef je ook niet bij mij aan te komen. Ik ben veel te bang dat bij mij hetzelfde gebeurt als bij het YouTube-meisje, die met een hete tang haar haar ruïneerde.

Eersteklas aansteller

Inmiddels heb ik die verschrikkelijke kapster uit mijn leven verbannen en stapte ik afgelopen week een andere knipzaak binnen. Nadat ik haar minutenlang uitlegde wat ik wel en niet met mijn haar wilde, leek ze haarfijn door te hebben dat ze hier met een gevalletje kappersangst te maken had. Ze snapte het. In plaats van mee te doen aan het noodlottige besluit over mijn haar, zorgde ze ervoor dat ik lachend en met slechts millimeters haarverlies weer de straat op kan. Waarschijnlijk hoeft het nu geen tien maanden meer te duren voor ik nog eens de schaar in mijn haar laat zetten.

Gepubliceerd op 19 juni 2014

REACTIES

E.

E.

Ik ken je pijn, het is verschrikkelijk als de kapper niet doet wat jij wil. Vooral als ze dan zo'n drastische verandering aanbrengen zonder jouw toestemming! Ik heb zelf ook anderhalve kilo haar, en ik ga alleen naar de kapper als het écht niet anders kan. :P

9 jaar geleden

0.

0.

bips

9 jaar geleden

I.

I.

Ik snap het. Zelf had ik ook zo'n tijd. Mijn haar was tot over mijn kont, en ik wilde het echt langer, maar de puntjes....
Toen ging ik naar de kapper, en ik zei: Alleen de puntjes eraf. Toen ik naar huis ging was mijn haar zo kort dat het niet eens op mijn schouders kon liggen. Ik ben toen meer dan 2 jaar lang niet naar de kapper gegaan. Nu, zo'n 6 jaar later ben ik natuurlijk al weer best vaak naar de kapper geweest, maar na 6 jaar komt het nog steeds niet verder dan mijn rug. Het is nog steeds niet op mijn kont gekomen, en nog steeds doe ik mijn best om het te laten groeien.
De laatste keer dat ik bij de kapper was gebeurde het weer. De puntjes waren eraf, maar ze knipte door, en door, en door. Toen was het vervolgens zo schuin, dat er nog 10 cm af moest. Toen was mijn haar gewoon bijna 25 cm korter....
ik ben ook niet zo'n fan van de kapper, als je begrijpt wat ik bedoel.....

9 jaar geleden

Renske

Renske

Dat rooie haar staat je ook goed, Lisa ;-)

9 jaar geleden

M.

M.

Ik begrijp het wel. Er zijn ook van die kappers waarvan je zelf het liefst hun hele hoofd kaal laat scheren omdat ze het bijna bij jou doen. Ik ben dan ook blij dat ik bij dezelfde kapper kan blijven. In die hele Salon werkt maar 1 kapster en ze herkent haar oude klanten altijd. Ze doet altijd precies wat je wilt en als ze twijfelt of die dode puntjes er daar ook af moeten, dan vraagt ze dat. En als ze mijn pony bijknipt is de kans groter dat er te weinig af gaat dan te veel. Ze is echt Top!

9 jaar geleden

E.

E.

Goed om te horen dat je nu wel een leuke kapper hebt gevonden!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.