Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolvolk: De opendag-organisator

Schoolvolk: De opendag-organisator

Door Joca

"Ik zie dat jij tijd hebt dit weekend! Ja jij daar, ik zie je zaterdag om 05:30 op de open dag. Doe je wel je sportkleding aan? Dat staat leuk bij de trefbaldemonstratie voor onze toekomstige leerlingen." 

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse poetsvrouw en de verlegen afdelingsleider, deze keer de organisator van de open dag die een sport maakt van het binnenharken van nieuwe leerlingen.

"Oh, je hebt geen tijd? Ook niet om scheikundeproefjes te laten zien? Nou, dan kom je nu maar helpen. Ik heb een vrachtwagen vol planten gehuurd en jij kan die dingen mooi tillen. Hoe meer de school straks lijkt op een tropisch eiland, hoe beter.

Kijk, ik geef tien maanden per jaar gewoon les. Maar deze maanden verander ik in een generaal. Open dagen zijn nou eenmaal een strijd, die onze school natuurlijk moet winnen. Je wilt toch niet dat al die kindertjes naar het lyceum aan de overkant van de straat gaan?

Vroeger waren planten, gratis pennen en lekkere broodjes genoeg, maar nu is er zwaarder geschut nodig. Daarom heb ik vuurspuwers ingehuurd en verloot ik een iPad onder bezoekers. Ook heb ik dit jaar polo's laten maken met het schoollogo erop. Iedereen die meehelpt krijgt er een. Hier heb je er alvast eentje, dat staat veel professioneler!

Het heeft natuurlijk weinig meer te maken met een normale schooldag. Dat maakt niet zo veel uit. Andere scholen geven ook geen eerlijk beeld van zichzelf op een open dag.  Je gaat toch naar een open dag voor wat spektakel? Voor eerlijke informatie kijk je maar op de website van de onderwijsinspectie.

Nee, dat normale schoolleven is mij te saai. Gelukkig is dit werk een goede afwisseling. Dit zijn drukke dagen hoor: leerlingen ronselen om mee te helpen zaterdag, al die pakketjes met promotiemateriaal ontvangen. Ik heb er een dagtaak aan!

Goed, zet die bloempot maar hier neer. Ik ga even verder met ballonnen opblazen en slingers ophangen. Zet jij de rest van de 150 planten even op een leuke plek?"

Gepubliceerd op 26 februari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.