Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schoolvolk: de luie onderwijsassistent

Schoolvolk: de luie onderwijsassistent

Door Joca

"Leraren klagen er altijd maar over dat hun werk zo zwaar is. Daarom moeten onderwijsassistenten zoals ik het vuile werk maar voor ze opknappen. Pf, alsof ik het niet al druk genoeg heb! - Kun je trouwens deze doos met koeienharten even voor me dragen?"

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse Poetsvrouw en de a-technische ICT'er, deze keer de luie onderwijsassistent die de leerlingen aan hun lot overlaat.

"Ik moet namelijk mijn handen vrij hebben bij het helpen van de leraar en zijn leerlingen. Momentje hoor - Goed kinders, zoals meneer Vogel al zei gaan we vandaag koeienharten ontleden! Ik kan jullie wel uitleggen welke spullen er nodig zijn, maar dat is zo veel moeite. Er is vast wel een Youtube-filmpje met uitleg te vinden. De koeienharten kunnen jullie trouwens vinden in deze witte doos.

Nou, waar was ik ook alweer gebleven. O ja, ik merkte dus hoe lui die leraren zijn. Ik moest zelfs hun koffie halen! Uiteindelijk heb ik hun trucje om zo min mogelijk te doen gewoon overgenomen: de leerlingen lekker laten aanklooien. Dat is ook veel beter voor ze, zeggen onderwijskundigen. Dus waarom zou ik zelf wat doen?

Wat kijk je bezorgd. Oh, een leerling flauwgevallen? Dat gebeurt nou altijd met het ontleden van organen. Laat maar lekker liggen in het hoekje, niemand struikelt er toch over. Meestal komen ze vanzelf wel bij. Als het toch te lang duurt, geef ik een scholier wel de opdracht om er wat koud water overheen te gooien. Werkt altijd!

Kijken jullie trouwens uit met die messen, jongens? Je kunt ermee in de organen snijden, ze zijn erg scherp. - Jij hebt al per ongeluk in je vinger gesneden? Sjongejonge, ik had het nog zo gezegd. Ga maar een verbanddoos zoeken, dan kun je er een pleister of wat verband omheen doen.

- Wacht even hoor, ik zie dat jullie nóg een vraag hebben? Kunnen jullie nou nog niet aan de slag? Ja, ik kan wel vertellen waar de linker hartkamer is. Maar als ik het antwoord voorzeg, leren jullie er niks van. Dit is modern onderwijs jongens! Jullie zijn slim genoeg, dus zoek het zelf maar op, op Google ofzo. Dan kan ik ondertussen lekker verder kletsen.

Het is prima werken zo. Ik heb nu alle tijd om tijdens de lessen koffie te drinken en te kwartetten met de leraren. Zij moeten maar blij met me zijn: ze hoeven helemaal niks te doen dankzij mijn geweldige hulp!" 

Gepubliceerd op 22 januari 2014

REACTIES

M.

M.

Herkenbaar, ook al op de basisschool ging t zo.
Vooral dat zelf moeten (uit)zoeken of aan andere leerlingen iets vragen.

10 jaar geleden

B.

B.

Ik herken het niet, haha. Mijn onderwijsassistente is echt heel aardig en helpt heel goed:)
Wel een leuukk stukjee

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.