Jongeren positief over financiële toekomst

Jongeren positief over financiële toekomst

Door Merel

Jongeren maken zich niet al te veel zorgen over hun toekomst wat geld betreft. 58 procent is optimistisch over z'n eigen portemonnee in 2014. Ook de verre toekomst ziet er rooskleurig uit, volgens de glazen bol van onze leeftijdgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Meer dan de helft, 64 procent om precies te zijn, van de ondervraagde jongeren denkt dat ze er over tien jaar financieel goed voor staan.

Ook over de financiën van de rest van Nederland maken de jongeren zich niet ongerust: 43 procent is optimistisch over de economische situatie in ons land, en denkt dat het snel beter zal gaan. 

Een jaar geleden dacht nog maar achttien procent van de jongeren dat de Nederlandse economie er beter voor zou komen te staan: dit jaar is dat aantal dus gestegen met maar liefst 25 procent. 39 procent denkt dat de economische situatie hetzelfde zal blijven, en maar 15 procent voorziet een verslechtering. 

Verloren generatie

Er wordt tegenwoordig soms gesproken van de 'verloren generatie': een generatie jongeren waaronder veel jeugdwerkloosheid bestaat. In Nederland ligt het percentage werkloze jongeren (tussen de 15 en 25 jaar) inmiddels bijna op 16 procent. Toch is 65 procent van de ondervraagde jongeren het niet met deze term eens. Een kwart (25 procent) denkt inderdaad dat het niet meer goed komt met onze generatie.

In totaal werden er 2400 jongeren ondervraagd.

Gepubliceerd op 6 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.