App: 30 minuten per dag bewegen

App: 30 minuten per dag bewegen

Door Pim

Veel mensen zeggen dat ze niet aan goede voornemens doen, maar stiekem willen ze toch wel wat doen aan die nachtelijke Oreo-vreetbuien. Ook ik wil wat meer van m'n luie reet afkomen. En ik heb een app die me daar bij gaat helpen: Human

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Ik heb een aantal van die kekke armbandjes overwogen zoals Nike Fuelbands en Fitbits, maar die zijn best wel prijzig. En als je dure dingen koopt gaan er teveel Euroknallers bij de Mac verloren, dat is nou ook weer niet de bedoeling. Ik gebruik dus liever Human, een gratis app. Die stelt je een haalbaar doel: 30 minuten per dag bewegen. Ik hoor je al denken: 'Dus gewoon 3,5 uur lopen op zaterdag?' Nee. Elke dag. 30 minuten.

Human is een hele simpele app: het beginscherm is een cirkel met een grote nul in het midden aan het begin van de dag. Op de achtergrond zie je een wazig plaatje met in 't wit de tekst: "Good Morning, how will you get to your daily 30 today?" Doel: voor twaalf uur zorgen dat er minstens een grote oranje 30 in die cirkel glinstert.

De app trackt aan de hand van het Wifi- en GPS-signaal van je telefoon waar je de hele dag bent en hoe snel je daarbij beweegt. Met een slimme techniek maakt de app onderscheid tussen lopen, rennen en fietsen. Hoe je beweegt maakt niet uit voor de app: gewoon een stukje lopen is net zoveel waard als een bootcamp inclusief opdrukken en hink-stap-sprong. Inspannende beweging op de plaats meet 'ie niet: je 100 push-ups (opschepper) tellen dus niet mee. 

Klik voor groter.

Druk je op de grote cirkel dan zie je alle bewegingen die de app vandaag gemeten heeft, als je naar beneden scrolt, laat de app je resultaten van de afgelopen dagen en weken zien. Druk je nog een keer op de cirkel dan kan je al je bewegingen op een kaart zien, ook staan er nog een paar weetjes zoals de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, topsnelheid en duur van de beweging. Je kunt ook de beweging aanpassen als Human 'm verkeerd gemeten heeft. 

Al met al is Human dus een hele simpele app die dure armbandjes als de Nike Fuelband redelijk kan vervangen. Door een redelijk doel te stellen kan de app je goede voornemens ook nog eens uit laten komen. Het kost je niks en het is alleen al de moeite waard om 'm eens te downloaden en te kijken hoeveel je eigenlijk beweegt op één dag. Dat zou namelijk best eens vies tegen kunnen vallen...

Gespot in: Amsterdam
Website: human.co 
iOS: download (gratis)
Android: coming soon.

Gepubliceerd op 5 februari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

B.

B.

Ôôôôô stoerrr :D :)

10 jaar geleden

J.

J.

Goedemiddag, wilt u mij op de hoogte brengen zodra de 30-minuten-bewegen-app voor android beschikbaar is?
Dat zou echt super zijn.

Vriendelijke groet,

Jasper

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.