Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kerstman maakt schooldirectie doodsbang

Kerstman maakt schooldirectie doodsbang

Door Joca

Het lijkt zo'n leuke verrassing: een Kerstman die spontaan langskomt op school. In de Amerikaanse staat New Hampshire leverde een dergelijke stunt echter geen blije kindergezichtjes op, maar een doodsbange schoolleiding.

's Ochtends verscheen de Kerstman opeens bij de school. Daar rende hij rondjes rond het gebouw, zwaaide naar de leerlingen en tikte op de ruiten. De man kwam uiteindelijk ook de school binnen. De schoolleiding wist niet wie er in het pak zat. Ook was niet bekend dat er een Kerstman langs zou komen. Dit vond de school zo verdacht dat de politie direct werd ingeschakeld.

Code kerstrood

De Kerstman was al verdwenen toen de agenten arriveerden. Daarom werd het rampenplan in werking gesteld. Alle ouders en de scholen in de buurt werden gewaarschuwd voor de onbekende Kerstman. De leerlingen moesten voor de zekerheid binnen blijven tijdens de pauze. In de middag belde de Kerstman de politie. Hij identificeerde zich en zei dat hij niks kwaadaardigs van plan was. Het kerstmannenpak had hij gehuurd om de kinderen te verrassen.

De school heeft besloten de arme Kerstman niet aan te klagen. Wel worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen, aangezien de Kerstman de school binnen kon lopen zonder dat iemand dat merkte.

Overspannen reactie

Amerika-expert Koen Petersen kijkt niet vreemd op van de extreem bezorgde reactie van de school. "Er is een groot gevoel van onveiligheid bij Amerikanen. Er zijn namelijk veel opzienbarende schietincidenten op scholen geweest." De scholen proberen dat te voorkomen met bijvoorbeeld detectiepoortjes en uitgebreide veiligheidsplannen. Het komt volgens Petersen geregeld voor dat er onnodige paniek ontstaat door een vals alarm.

"Een schoolleiding zit diep in de problemen als ze geen maatregelen nemen en het toch mis gaat", vertelt de Amerika-expert. "Het Amerikaanse rechtssysteem maakt het dan mogelijk om grote schadeclaims te eisen. Better safe than sorry is dus het motto."

Gepubliceerd op 24 december 2013

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.