Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Schoolvolk: de fanatieke tuinman

Schoolvolk: de fanatieke tuinman

Door Joca

“Terwijl die scholieren binnen in verwarmde lokaaltjes zitten, ben ik buiten hard aan het werk. Of het nou regent, of keihard vriest, ik ga gewoon door. Bemesten, snoeien, vertroetelen: de plantjes hebben mijn liefde altijd nodig.”

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse Poetsvrouw en de a-technische ICT'er, deze keer de tuinman meer houdt van zijn gras, dan van de scholieren die eroverheen lopen.

“In de winter groeit het gras niet volgens de biologen, maar daar trek ik mij niks van aan. Ook dan ga ik  twee keer per week het gras maaien. Je weet immers nooit of het gras stiekem toch groeit. Een vakman houdt rekening met brutaal gras. Oké, het rondscheuren met de grasmaaier is daarnaast ook gewoon erg leuk. Dat lolletje kan ik niet missen 's winters.

Naast het grassmanagement doe ik nog veel meer in de schooltuin. Kun je mij even die bijl aangeven? Vandaag hak ik een paar bomen om. Ze zijn ziek, heel naar. Al dat vertroetelen met kunstmest is helaas voor niks geweest. – KIJK UIT! Pfff, bijna die boom op je hoofd. Ik werk normaal in mijn eentje, zie je. Dus ik hou niet zo veel rekening met welke kant ik op hak, zolang de boom maar niet op mijn snufferd valt.

Helaas hebben de meeste leerlingen niet zo veel aandacht voor al die mooie natuur rondom de school. De meeste docenten trouwens ook niet. Ze zien niet eens het verschil tussen onkruid en mijn prachtige zelfgekweekte rozen. En laatst gooide de rector nota bene z'n lauwe kopje koffie over m'n mooie rozen heen. Die arme roosjes hebben het niet overleefd. En die scholieren dan: ze dumpen hun rotzooi maar op mijn werkplek. Als ze door het gras heenfietsen kan ik alleen maar wanhopig toekijken. Mijn gras! Ik werk maanden om een egale grasmat te creëren, maar die rotpubers vernietigen het in de eerste 5 minuten na de zomervakantie. Overal bandensporen, verschrikkelijk! Tja, van die scholieren krijg je geen enkel teken van waardering. 

Gelukkig zijn er nog de leraressen biologie, zij complimenteren mij vaak over de bloemen. In ruil voor die complimenten geef ik ze soms een roosje mee - Of ik zo'n romanticus ben? Nee joh, die rozen dienen gewoon ter illustratie van hun uitleg over bloemen en plantengroei! Alhoewel.. Mevrouw Bergman van biologie komt tegenwoordig bijna elke week wel een roos halen.. Eens even tellen of ik nog wel genoeg roosjes heb staan!''

Gepubliceerd op 1 januari 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.