Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leraar bespot leerlingen op Twitter

Leraar bespot leerlingen op Twitter

Door Joca

'Een VN-resolutie is de scherpte van het beeld'. Deze en andere foute toetsantwoorden plaatste een leraar van een Belgische school op Twitter. De schooldirectie vond het niet grappig en riep de leraar op het matje. Hij zou de leerlingen belachelijk maken.

De 29-jarige leraar G. geeft godsdienst, geschiedenis en Engels op een school in Overijse. Bij het nakijken van de toetsen kwam hij veel grappige antwoorden tegen. Deze plaatste hij op Twitter met de hashtag #shitmystudentswrite. Ook maakte hij de scholieren op andere manieren belachelijk. Hij twitterde bijvoorbeeld dat hij er eentje aan het huilen kreeg. 

Twitterhit

Het Twitteraccount van de leraar werd een hit. 870 volgers lachten met de leraar mee om de blunders van zijn leerlingen. Toen de schooldirectie erachter kwam, was het over met de pret.  De leraar moest zich melden bij de rector en het Twitteraccount is opeens spoorloos verdwenen.

De Belgische leraar is niet de enige die grappige uitspraken van zijn leerlingen online zet. Via de hashtag #shitmystudentswrite zijn veel meer tweets te vinden van docenten. Ook de blogs Lvnslssn en Meester Bart scoren met grappige uitspraken van scholieren. Deze leraren hebben nog geen last gehad van boze schooldirecties.

Gepubliceerd op 11 december 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Ik vind het best wel grappig, moet ik eerlijk zeggen. Hij noemt toch geen namen, dus hij beschadigd niemand.

10 jaar geleden

Casper

Casper

Het getuigt alleen niet van een gezonde respectvolle houding naar zijn leerlingen toe.

10 jaar geleden

J.

J.

Ik vind het ook wel grappig. Mag best toch? Zegt de leraar bij ons in de klas ook altijd. Als het over mij ging zou ik mee lachen.

10 jaar geleden

K.

K.

Maar een leraar hoort leerlingen niet te kwetsen en hoort te weten dat je soms uit moet kijken met grapjes. en je bent natuurlijk al helemaal een debiel als je op twitter zet dat je een leerling heb laten janken.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.