Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

App: creatief met Sktchy

App: creatief met Sktchy

Door Joca

Altijd al een portret van jezelf gewild? Of ben je creatief en zoek je wat random inspiratie? Sktchy is de oplossing. Met deze app kun je je foto laten omtoveren tot een kunstwerk. Of je maakt een kunstwerk van de foto van iemand anders!

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken onze bloggers een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Toen ik de app voor het eerst zag, dacht ik dat het een soort Draw Something was. Leuk, maar met dat gepriegel op het schermpje haal je nooit het Rijksmuseum. Het niveau bij de kunstenaars op Sktchy ligt echter een stuk hoger.

Kunstwerkjes gemaakt door gebruikers van Sktchy

Geschilderde selfies

Ik koos in Sketchy deze foto als inspiratiebron. De tekening die ik maakte zie je bovenaan!Dat komt door het idee achter de app: je zet wat foto's in de app en vervolgens kunnen anderen dat gebruiken ter inspiratie voor 'n kunstwerkje. Zelf kun je weer aan de slag met de foto's van andere mensen. Het maken van de kunstwerken gebeurt niet in de app, maar offline, dus kost wel wat meer moeite dan een tekeningetje maken op Draw Something. Als je klaar bent met tekenen en verven kun je een foto van het resultaat naar de app sturen. De maker van de foto die je inspireerde krijgt dan een seintje.

Zelf ben ik ook geportretteerd. Van mijn profielfoto bij Scholieren.com maakte Nico Guild dit kunstwerk!

Zelfs als je geen groot creatief talent bent is de app erg leuk. Ik ben aan de slag gegaan met een selfie van ene Arianna. Het resultaat (zie afbeelding boven het blog) is nog niet Picasso-waardig maar werd snel al geliked door iemand die écht mooie portretten maakt. Ook is het tof om te zien hoe iemand anders een kunstwerkje maakt van jouw foto. Je kunt bij alle andere werken zien welke foto de inspiratiebron was. Sommige mensen maken de foto precies na, anderen voegen wat grappige dingen toe of gaan juist voor iets heel abstracts.

Bij elk kunstwerkje kun je met een swipe met je vingers zien welke foto de inspiratiebron was. (klik voor het gifje)De app zelf is soms wel wat ingewikkeld. Knoppen verdwijnen zomaar en bepaalde sleepbewegingen met je vingers openen verborgen functies. Het resultaat is dat ik mij verdwaald voelde op mijn eigen telefoon. Klein minpuntje dus, maar wel een gave, originele app.

Gespot in: Arnhem
Website: http://www.sktchy.com/ 
Downloads: iOS gratis

Gepubliceerd op 11 december 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.