Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Scholieren verdeeld over verbod energiedrank

Scholieren verdeeld over verbod energiedrank

Door Chris

Moet het drinken van energiedrankjes op school verboden worden? Leerlingen zijn behoorlijk verdeeld over het onderwerp, blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 500 middelbare scholieren. Zo'n 44 procent is voor een verbod. De helft vindt dat energiedrankjes gewoon moeten kunnen op school.

Al lange tijd is er veel te doen over energiedrank. Jongeren zouden het negatieve effect van de drankjes onderschatten. Ze worden er vaak hyperactief van, al is over de langetermijneffecten van intensief gebruik niet veel bekend.

Bloeddruk

Ruim een derde (37 procent) van de scholieren vindt dat de gevolgen van het drinken van energiedrankjes worden overdreven. Al hebben sommige jongeren zelf al wel eens ondervonden hoe slecht het kan zijn voor je gezondheid. "Een arts mat mijn bloeddruk een keer voor en na het drinken van een energiedrankje. Het verschil was grandioos: bijna 1,5 keer zo hoog", vertelt een deelnemer aan het onderzoek.

Een op de vijf (18 procent) van de jongeren drinkt meerdere keren per maand een energiedrankje. Ruim een kwart geeft aan dat hun school maatregelen heeft genomen om energiedrankjes te verbannen.

Verbod

Onlangs werd bekend dat een van de grootste supermarktketens van Groot-Brittannië geen energiedrankjes meer zal verkopen aan jongeren onder de 16 jaar. De keten is bezorgd over de gevolgen, aangezien in de drankjes enorm veel cafeïne zit.

Bijna de helft (45 procent) van de door EenVandaag ondervraagde scholieren ziet zo'n maatregel ook wel zitten voor Nederlandse supermarkten. Een evengrote groep is juist tegen een leeftijdverbod.

Gepubliceerd op 27 november 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

Wat mij betreft verbieden ze die rommel meteen.

10 jaar geleden

T.

T.

SUPER ! dat wil ik ook ja ENERGIE DRANKEN 18+
ik ben zelf 15 jaar oud en ik vind het super lekker maar het is zooo slecht voor je dus nee tegen energiedrank !

10 jaar geleden

A.

A.

precies dit soort rotzooi moet METEEN VERBODEN WORDEN!

10 jaar geleden

M.

M.

jah mijn god eindelijk ik hoop het ja

10 jaar geleden

J.

J.

Wat mij betreft mogen ze het best verbieden, maar kom dan met een andere smoes dan teveel cafeïne, of ze moeten koffie enzo ook verbieden, daar zit nl. meer cafeïne in.
Voor de mensen die het na willen kijken: http://www.caffeineinformer.com/the-caffeine-database

10 jaar geleden

S.

S.

ze moeten dit soort dingen niet gaan verbieden voor kinderen, als ze hun lichaam willen verpesten kiezen ze hier zelf voor! kunnen ze hier niet mee omgaan? dan is dat aan de ouders!

10 jaar geleden

E.

E.

Ik drink die rommel toch niet..

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.