Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Schoolvolk: de sociale verzuimmedewerker

Schoolvolk: de sociale verzuimmedewerker

Door Joca

"Af en toe ben ik het afhandelen en noteren van al die gemiste uren gewoon zat. Dan is het prettig om voor de afwisseling op Facebook rond te hangen onder werktijd. Mijn hokje is een beetje afgeschermd, dus de rector ziet gelukkig niks."

Om de week kruipen Joca en Bram in het hoofd van een ander schoolvolktype. Eerder al de Poolse Poetsvrouw en de a-technische ICT'er, deze keer de übersociale verzuimmedewerker die facebookvrienden is met alle spijbelaars.

"Niet dat ik de hele dag Farmville zit te spelen, dat doe ik alleen op woensdag. De rest van de week gebruik ik Facebook puur voor mijn werk. Tijdens het werk bouw je namelijk een band op met de grootste spijbelaars. 's Ochtends halen ze bij mij een briefje, 's middags krijgen ze een gele kaart als waarschuwing en 's avonds zitten ze bij mij in het nablijflokaal. Op Facebook zie ik wat ze doen als ze niet nablijven, of corvee doen. Hartstikke leuk!

Het is ook hartstikke praktisch dat ik de vaste spijbelaars op Facebook heb. Vroeger moest ik boos een klas binnen lopen om te laten zien dat ze flink in de problemen zaten. Al dat theater kost gigantisch veel energie. Nu kan ik gewoon een boos berichtje sturen via de chat. Met dat superhandige vinkje onder het bericht zie ik gelijk of ze het al gelezen hebben.

Je merkt wel dat sommige leerlingen niet al te snugger zijn. De vakantie begint morgen pas, maar deze jongen heeft nu al een selfie geplaatst vanaf de piste in Frankrijk. In Magister staat dat het arme joch ziek is, maar daar trap ik niet meer in hoor. Hoppa, even dat berichtje sharen met de leerplichtambtenaar. 

Tuurlijk, vrienden verlink je niet. Ook al zijn het facebook vrienden. Dat dacht ik eerst ook. Alleen nemen die kinderen mij niet meer serieus als ik niks zou doen. Het is gewoon spijbelen en daarnaast ook eens pure luiheid: je kan die berichtjes ook gewoon voor mij verbergen, hoor.

Ja, ik vind mijn werk nu een stuk leuker. Die sociale media zijn echt geweldig! Ik merk alleen dat steeds meer mensen mij ontvrienden de laatste tijd. Dat is toch raar? Zou het liggen aan de berichtjes die ik plaats?

Gepubliceerd op 4 december 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

X.

X.

Joca. Dreaugcleaut.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.