Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Talent-alert: Fiets, de film

Talent-alert: Fiets, de film

Ik hou wel van een humoristisch filmpje en een paar experimentele, creatieve scholieren. Daarom ben ik meteen gaan youtuben toen Bas de Sterke, een collegaatje, vertelde over hun zelfgemaakte filmpjes. En toen hij tussen neus en lippen door vertelde dat ze vorig jaar het NOFF (Nationaal Online Filmfestival) hebben gewonnen, was ik natuurlijk helemaal nieuwsgierig.

Een fiets, dramatische muziek en goed montagewerk: allemaal ingrediënten van het filmpje 'Fiets!' Er wordt niet gesproken, maar de gezichtsuitdrukkingen van de spelers zijn duidelijk genoeg. Woorden zijn niet nodig. De muziek maakt het filmpje dramatisch, maar ook weer heel erg melig. In het begin snap je misschien het nut van het filmpje niet, maar dat komt allemaal goed met het verrassende einde.

Spelers in het filmpje zijn Anne Eva Lagewaard en Bas de Sterke, maker is Laurens Neels. Ze hebben al meerdere filmpjes gemaakt en dat terwijl ze nu pas in 6vwo zitten. Jong talent dus! Met hun filmpje 'Sirena' hebben ze vorig jaar de publieksprijs bij het NOFF binnengesleept. 'Fiets!' kwam wel tot de selectie.

Stiekem vind ik het filmpje 'Fiets!' leuker, maar hun andere filmpjes zijn ook heel goed. Check hun youtubekanaal voor meer! 

Als één van onze redacteuren een vreselijk groot talent tegen het lijf loopt, denkt 'ie maar één ding: daar schrijf ik snel een artikel over op Scholieren.com. En wel in deze rubriek: Talent-alert. Tips? Plaats ze hieronder.

voeg reactie toe

2942

reacties

Goede rubriek. Dit filmpje is echt goed!
door luuk (reageren) op 10 december 2010 om 15:17
wauw heel mooi!
door Annemieke (reageren) op 12 december 2010 om 18:44