Onderzoek: hoe groot is jouw klas?

Onderzoek: hoe groot is jouw klas?

Door Merel

Met z'n tweeëndertigen of met z'n zestienen in een klaslokaal: maakt het veel verschil? Werk jij beter in een kleine klas, of boeit het allemaal niet zo veel? Scholieren.com en EenVandaag gaan het onderzoeken, en daarbij hebben we jouw hulp nodig!

Vorige week heeft de Tweede Kamer besloten dat er een maximum aantal leerlingen per klas moet komen. Er is veel discussie over geweest, maar aan scholieren zelf is niks gevraagd. Zeg nou zelf, dat kan toch niet?!

Jouw mening

Geef daarom jouw mening in ons onderzoek! Vind jij grote klassen vervelend, of is het eigenlijk best wel chill om bij lekker veel vrienden te zitten? 

Merk je dat leraren soms staan te klungelen als ze voor een grote klas staan? En raak je zelf sneller afgeleid met dertig mensen om je heen? Kortom, vind je dat de overheid zo'n limiet moet stellen, of is het allemaal te overdreven?

Doe mee met dit korte onderzoekje: met de uitslag in de hand vragen we staatssecretaris Dekker om een reactie dus je mening doet er echt toe! En: wie het onderzoek invult kan leuke prijzen winnen!

Gepubliceerd op 7 november 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

?.

?.

Als je ad-hd hebt is het erg met veel meer afleiding

10 jaar geleden

S.

S.

Asjeblieft, maak de klassen kleiner! Ik zit nu op een VAVO vanwege die in mijn ogen veel te grote klassen in het reguliere onderwijs. Vooral zelfstandig werken is een ramp, maar zelfs eventjes stil zijn wanneer een leraar uitleg geeft is altijd te moeilijk voor enkele leerlingen. Ik vond dit niet alleen ronduit onbeschoft naar de leraar toe, maar ook hinderlijk voor mij. Ik had van mezelf al concentratieproblemen en deed dan ook mijn best me niet in gesprekken te laten trekken (waardoor ik als 'saai' werd betiteld) en zeker de onrust in de klassen heeft me dermate opgebroken dat ik niet anders kon dan naar het volwassenenonderwijs, waar een klas hooguit vijfentwintig leerlingen telt.

10 jaar geleden

U.

U.

Zelf zit ik met 75 mensen in de klas en het is een zegen!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.