Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

App: speel DJ met Tunemob

App: speel DJ met Tunemob

Door Joca

Als ik toffe muziek wil laten horen aan vrienden heb ik altijd last van hetzelfde probleem: het geluid van de speakertjes komt maar met moeite boven het kabaal in de kantine uit. Tunemob belooft deze ellende op te lossen: deze app maakt van verschillende iPods en iPhones één grote geluidsinstallatie.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken Pim en Joca een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Na het downloaden van Tunemob kan ik met één tik beginnen met het kiezen van nummers en het rondzenden van een signaal. Dit wordt een mob genoemd. Vrienden die de app op hun iPhone hebben staan kunnen vervolgens met een klik hun telefoon veranderen in een speaker waar jouw muziek uit komt. Geen moeilijke instellingen, lekker simpel.

Silent disco

Ik testte de app met een groepje in de trein en het terroriseren van medereizigers was nog nooit zo makkelijk. Je kunt uit maximaal zeven verschillende apparaten tegelijk je muziek laten horen, zonder losse speakertjes, of grammofoonhoorns. Het levert flink wat kabaal op. 

Hoewel de app erg eenvoudig van opzet is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan in een handomdraai je muziek op feestwaardig volume zetten. Of iedereen plugt oortjes in en je start je eigen silent disco. Ook kun je al die Apple-apparatuur weer aan verschillende boxen thuis aansluiten, zodat je dezelfde muziek in meerdere kamers kan afspelen. 

Iets te simpel

De eenvoud van Tunemob heeft ook een paar nadelen. Met een kant-en-klare playlist op je iPhone werkt de app perfect. Moet je de nummers nog kiezen? Dan moet je in Tunemob zelf een playlist aanmaken en dat werkt nogal omslachtig. Ook kun je niet doorspoelen naar een bepaald punt in het nummer, of de volgorde van je muziek in de app aanpassen. 

Daarnaast kun je is er helaas geen mogelijkheid om het geluid uit andere apps door te sturen naar de andere telefoons. Een muziekje spelen uit Spotify gaat dus niet lukken, en ook het mooie 360-graden-geluid van 'n Youtube filmpje kun je helaas niet in de app afspelen. En last but not least, maar zeker niet minder belangrijk: deze app is alleen voor iOS, dus niet voor Android. In mijn geval blijven er dan weinig vrienden die zich als geluidsbox kunnen aansluiten over.

Heb je dus 'n iPhone of iPod, dan is Tunemob wél de moeite waard. De app maakt muziek luisteren met vrienden namelijk nog leuker en gezelliger. Het blijft alleen de vraag hoe prettig de pauzes worden als iedereen voor DJ gaat spelen met z'n vrienden als wandelende speakers. Ik haal alvast oordoppen.

Gespot in: Arnhem
Website:  http://www.tune-mob.com/
Downloads:  iOS (gratis)

Gepubliceerd op 16 oktober 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.