Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Doe mee aan Talent voor Taal!

Doe mee aan Talent voor Taal!

Door Merel

Schrijf jij graag verhalen? Of heb je dat altijd al eens willen proberen? En ben je ook nog 'ns tussen de 12 en de 18 jaar oud? Doe dan mee aan de schrijfwedstrijd Talent voor Taal! De leukste verhalen worden ook nog 'ns gepubliceerd op Scholieren.com.

Talent voor Taal is een wedstrijd voor iedereen: of je nu vmbo'er, havoër, gymnasiast of mbo'er bent, en of je nou veel ervaring hebt of nog nooit iets geschreven hebt. Het thema van dit jaar is 'vriendschap', geïnspireerd door de musical Sister Act

Jury en ambassadeurs

De jury bestaat dit jaar uit Bart Ongering (oftewel Meester Bart), auteur Özcan Akyol en actrice en presentatrice Lieke van Lexmond. Zij zullen alle ingezonden verhalen lezen en beoordelen.

Hoofdrolspeler in Sister Act Simone Kleinsma moedigt iedereen aan om te gaan schrijven. Samen met collega-musicalster Carolina Dijkhuizen is zij ambassadeur van de wedstrijd. In onderstaand filmpje vertelt zij waarom scholieren de beste verhalenvertellers zijn:

Op woensdag 27 november zal de jury twee winnaars bekend maken: eentje in de categorie 12 t/m 15 jaar en één in de categorie 16 t/m 18 jaar. De winnende verhalen worden gepubliceerd in het blad Metro, krijgen een boekenbon ter waarde van 100 euro én mogen met hun hele klas naar de musical Sister Act. Klinkt als 'n goeie deal, toch? 

Scholieren.com leest mee

Nog meer leuk nieuws: Scholieren.com en Talent voor Taal hebben de handen ineen geslagen. We zullen in de aanloop naar de wedstrijd een aantal verhalen meelezen met de jury en wekelijks één van de inzendingen publiceren. Hier vind je alvast een ingezonden verhaal ter inspiratie!

Meedoen? Mail je verhaal van maximaal 600 woorden dan naar talentvoortaal@cpnb.nl. Dat kan nog tot 25 oktober.

Gepubliceerd op 11 oktober 2013

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.