Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

App: Room kiest jouw fotomoment

App: Room kiest jouw fotomoment

Door Joca

Foto's met retrofilters of dagelijks 'n 1-seconde-video. Valt er nog een nieuwe draai te geven aan het vastleggen van je leven met een app? Wel volgens de makers van Room for Thought. Deze app beslist op welk moment je een foto mag nemen. 

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken Pim en Joca een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

Lekker simpel

Bij het openen van de app schrik ik. Er wordt direct afgeteld en een foto gemaakt. Ik heb nog net genoeg tijd om m'n telefoon op iets leuks te richten. Daarna kan ik, net zoals bij Instagram, nog kiezen voor een filtertje. De foto wordt direct gedeeld in de app, waar je ook foto's kan zien die andere gebruikers op dat moment hebben geplaatst. Gelukkig kan ik er wel voor kiezen om bepaalde foto's alleen voor mezelf te houden.

Meer foto's zien van een bepaald persoon? M'n vrienden volgen? Foto's liken? Onmogelijk, niemand heeft namelijk een account. Je kan naast de foto's die anderen maken, alleen een overzicht zien van jouw eigen foto's. Dat maakt de app wel zo simpel.

Wel kun je een koppeling maken met Twitter, of Facebook. Zo kun je je eigen foto's delen en nog belangrijker: Je raakt je kostbare fotodagboek niet kwijt als je telefoon in de wasmachine terecht komt of op 'n andere manier verongelukt. Even inloggen op een ander apparaat en je kunt verder waar je bent gebleven. 

Geen tijd om te poseren

De volgende dag trilt mijn telefoon op een willekeurig moment. Fototijd! Ik krijg een kort filmpje te zien. Daarna telt de app weer af en voilà, weer een foto van een willekeurig moment.

Er zijn op dit moment natuurlijk erg veel fotoapps met filtertjes, of apps om (foto)dagboeken mee bij te houden, maar Room for Thought is duidelijk anders. Je kiest namelijk zelf niet een moment om 'n foto te nemen en de tijd die je krijgt is net genoeg om je camera ergens op te richten. Geen foto's vol opschepperij, maar snapshots van het normale leven. Om die reden zijn de meeste foto's uit m'n selectie niet erg boeiend.

Gespot in: Utrecht
Websitehttp://roomforthought.nl/
Downloads:
iOS (gratis)
Android (gratis)

Gepubliceerd op 27 november 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Hé, die app heb ik ook. Als je de app niet opent, kun je er ook later op de dag nog een foto mee schieten. De gemaakte foto's zijn niet zo boeiend, maar wel leuk om zo af en toe eens terug te kijken!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.