Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

App: 1 second everyday

App: 1 second everyday

Die ene mooie volle maan, een prachtig concert of een geweldige avond met je vrienden. Het zijn van die dingen die we na een tijdje vergeten, hoe goed ons geheugen ook is. De oplossing: 1 second everyday een app die je helpt toffe belevenissen te onthouden door er één seconde van te filmen.

Snapchat, Draw Something of Quiz Battle alweer zatElke twee weken zoeken Pim en Joca een nieuwe app uit die helemaal hot is in de pauze óf dat best wel eens heel snel zou kunnen worden. Pak je smartphone er maar vast bij!

365 seconden

Als je 1 second everyday opent krijg je een kalender te zien. De app ziet gelijk welke foto's en video's je al gemaakt hebt op bepaalde dagen. Je kunt er 1 seconde uitknippen en die toevoegen aan de app. Nieuwe video's kun je vanuit de app opnemen, of vanuit iedere andere camera-app op je telefoon. Mocht je voor de zekerheid je filmpjes willen backuppen, dan kun je de app koppelen met Google Drive.

Nadat je een flinke periode gefilmd hebt, komt het leukste: je kunt alle losse secondes aan elkaar plakken in één filmpje. Zo flitst er in 30 of 31 seconden een hele maand voorbij, of in 365 seconden een heel jaar! Zie bijvoorbeeld in het filmpje hieronder:

Niet per se delen

Het resultaat is helaas geen prachtige video waarmee je levensverhaal zo de bioscoop in kan. Toch is het wel erg leuk, omdat juist die losse seconden genoeg zijn om een "oh ja!" moment op te roepen bij leuke dingen van lang geleden.

Wat daarnaast ook prettig is: de filmpjes die je maakt zijn eigenlijk gewoon voor jezelf bedoeld. Je hoeft geen account aan te maken, of vrienden te worden met mensen in de app. In de Android app is het uploaden van de filmpjes naar Youtube en Vimeo zelfs een beetje verstopt. Zo'n aanpak is tegenwoordig wel verfrissend.

Gespot in: Arnhem
Website: 1secondeveryday.com
Download de app voor: 
Android (1e maand gratis, daarna 0,99)
iOS (0,99)

voeg reactie toe

9642