Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Vier apps voor in je rugzak

Vier apps voor in je rugzak

Voor veel scholieren is het alweer zover: jezelf een weg banen door plakkerige cola-gangen, nieuwe busladingen onwetende bruggers pesten en mooie plannen maken om die irritante leraar dit jaar écht weg te krijgen.

Juist: het nieuwe schooljaar begint. Tijd om ook je telefoon gereed te maken voor een jaartje blokken. Daarom lichten we vier gloednieuwe, flitsende apps uit die onmisbaar zijn voor het komende schooljaar.

Pocket - links opslaan en altijd terugvinden

Deze app is uitermate geschikt voor de profielwerkstuk/opstel/boekopdracht-schrijvers en iedereen die wel eens websites vergeet. Je weet wel, dat je je op zes sites tegelijkertijd aan het inlezen bent voor een boekverslag, en dat je zusje besluit dat haar My Little Pony borstelverzameling een stuk belangrijker is en je van de computer schopt.

Niet getreurd: met Pocket kun je via een handig knopje in je browser alle linkjes snel opslaan, taggen en later weer terugvinden. Zowel op je computer thuis of op school, als op je telefoon of tablet.

iOS, Android, Mac, Windows, Web: gratis.

Clear - lijstjes met stijl en klasse

Agenda's zijn helemaal uit, zeker die voddige roze van wegwerpplastic die je soms van school krijgt. To do-apps daarentegen zijn helemaal in. Wat is het belangrijkste om nú te doen voor school of voor jezelf?

Met deze app maak je een lijstje en vink je dingen af als je klaar bent. Dat geeft veel meer voldoening dan een net krulletje in een agenda die heel moet blijven. Met Clear maak je stijlvol lijstjes en kun je ze vervolgens op alle mogelijke manieren swipen om ze te bewerken. Kost een beetje, wast een berg, maar werkt erg fijn. Ik ben verslaafd: heb lijstjes voor mezelf, werk, Scholieren.com, boeken, films, alles. Echt alles.

iOS: €2.99 in de App Store
Mac: €8.99 in de Mac App Store (duurrr, heb je niet nodig!)
Web: http://www.realmacsoftware.com/clear/

Spendee - zuurverdiende zakcentjes

Spendee helpt je - zeer stijlvol - je uitgaven bij te houden. Veel scholieren weten ongetwijfeld hoe het is om een stukje maand over te houden terwijl het zakgeld op is. Met spendee kan je precies zien wat je uitgeeft en waaraan.

Maarrr: je moet wel al je bonnetjes zelf invoeren. Maar laat je daardoor niet afschrikken. Eventjes trainen en het wordt vanzelf een automatisme. Het is een mooie app (grafiekjes!) en hij werkt soepel en verhelderend. Zo kwam ik erachter dat ik toch echt minder - véél minder - uit moet gaan geven aan eten.

iOS: €1,79
Web: http://www.spendeeapp.com/

Ia Writer - helemaal zen schrijver

Deze app is prijzig, maar wel dé redder voor alle net zo ongeorganiseerde inspiratieloze net-nog-even-voor-de-deadline-schrijvers als ik. "Wat kan het?" vraag je je af. Het is een teksverwerkingapp, het kan dus tekst schrijven, meer niet.

De heldenfunctie in deze app is de focus mode: ideaal als je vooral moet schrijven en slecht bent in beginnen (zoals ik). Je ziet alleen maar de regel die je nu typt en die erboven en eronder. Je typt wat in je opkomt en ordent dat later tot een samenhangend verhaal. Een aanrader!

Mac: €4,49 

Zo, tijd om de balans op te maken: voor 9,27 euro ben je weer helemaal up to date apps betreft. Duur grapje voor een paar apps, maar misschien kunnen je ouders je wel helpen als je ze lief aankijkt? Schoolboeken zijn ook niet alles meer tegenwoordig!

Ooh en zit er niks voor jou bij? Hier zijn nog de 4 (gratis) apps die we vorig jaar besproken! 

 

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 2 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. Ga je ons missen? Check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

voeg reactie toe

3991

reacties

Wat hebben we nou aan allemaal iOs en Mac apps?
door Anoniem (reageren) op 28 augustus 2013 om 23:10