Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Zonvakantie in eigen stad

Zonvakantie in eigen stad

Door Joca

De vaccinaties tegen enge vakantieziektes heb ik al gehaald en mijn tas is ingepakt. Zelfs mijn paspoort ben ik niet kwijtgeraakt. Alles is dus klaar voor twee weken vakantie. De bestemming? De stad waar ik al 18 jaar rondhuppel!

Het klinkt alsof ik gigantisch ben opgelicht door een reisbureau: vakantie vieren in een toffe stad voor een verdacht lage prijs. Niets is minder waar. Ik pas namelijk op het huis van een goede vriend. Zo wordt de andere kant van de stad opeens mijn zonbestemming.

Kat met sterallures

Zoals tijdens elke vakantie raak ik de eerste dagen al mijn tandenborstel kwijt in een van de  kamers van het gigantische huis. En net als ik mijn draai heb gevonden blijkt er ineens een kat in huis te wonen met sterallures.

Als ik te lang uitslaap word ik wakker gemaakt met een kopstoot en een luid MIAAUW, dat pas stopt als ik het beestje een pakje dure paté geef. Het is een nieuwe ervaring voor een niet-huisdierenbezitter als ik, die normaal gesproken een goudvis binnen een week laat verhongeren.

Mosselen op het dak

Buiten deze aanloopprobleempjes om loopt het oppassen gesmeerd. De muziek mag midden in de nacht keihard, want de buren zijn toch op vakantie. De taal van het land spreek ik al, dus dat scheelt een heleboel geharrewar met handen en voeten. Wonder boven wonder schijnt de zon zelfs de hele week!

Mijn vakantie in eigen stad sluit ik uiteindelijk stijlvol af op het dak. Voor mij dampt een verse pan vol mosselen (zelf in de magnetron gedaan) en ik kijk nog even naar het uitzicht. Tja, mijn home town is eigenlijk wel een prima vakantiebestemming.

Waarom heb de afgelopen jaren mijn zuurverdiende centen eigenlijk opgemaakt aan een vakantie in het buitenland? Een verandering van bed, een andere supermarkt en een beetje zon zijn eigenlijk al genoeg om het ultieme vakantiegevoel te ervaren!

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 2 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. Ga je ons missen? Check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 5 augustus 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

De kat met sterallures is mij zó bekend, zucht.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.