Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Jury NFFS 2013 bekend!

Jury NFFS 2013 bekend!

De jury van het Nationaal Film Festival voor Scholieren is bekend! Tijdens de negende editie van het festival zullen actrices Lisa Smit en Roos Wiltink en regisseuse Tessa Schram aansluiten bij de vaste juryleden Eddy Terstall (regisseur van o.a. Vox Populi) Joram Lürsen (regisseur van o.a. Alles is Liefde)  en acteur Mees Peijnenburg. De prijs zal op 16 september worden uitgereikt.

Lisa Smit ken je misschien wel van 'De Griezelbus' of 'TBS'. Collega-jurylid Roos Wiltink speelde onder andere in 'Hoe overleef ik...?' en de bekende film 'Terug naar de kust'. Regisseuse Tessa Schram maakte de film 'Sammie is zoek'. De juryleden bekijken in totaal meer dan honderd inzendingen en kiezen verschillende winnaars uit. Die zullen bekend gemaakt worden tijdens de finaledag op 16 september in Lelystad.

De finaledag

Tijdens die finaledag worden alle ingezonden films gepresenteerd en kun je met je crew meedoen aan allerlei toffe workshops. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking plaats, uiteraard met stijl: tijdens het slotgala.

De filmpjes worden beoordeeld in vier verschillende categorieën: live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuut films. Sowieso wordt er onderscheid gemaakt tussen onderbouw- en bovenbouwleerlingen. Als brugger maak je dus ook gewoon kans om in de prijzen te vallen!

Naar Griekenland

Extra leuk: de winnaars van het NFFS vertegenwoordigen ons land tijdens het Internationale Jongeren Filmfestival 'Camera Zizanio' in Griekenland. Daar maak je een nieuw filmje en strijdt je tegen jongeren uit allerlei landen.

Vorig jaar won onze blogger Casper al drie prijzen. Hij won overigens niet in Griekenland, maar zijn collega's uit Nederland sleepten wel een prijs in de wacht. Ook blogger Hidde scoorde vorig jaar 'n prijs, op de online editie van het festival, het NOFFS.

Meedoen

Iets voor jou? Het NFFS is bedoeld voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar. De inschrijvingen voor het festival gaan wel via je school. Maar wees niet getreurd, er is ook een optie voor filmtalenten die individueel willen meedoen. Je kunt je dan opgeven voor het Nationaal Online Filmfestival en je zelfgemaakte korte film opsturen.

Meedoen kan nog: Je kan je inschrijven tot en met 1 juli via de website van het NFFS.

Gepubliceerd op 7 juni 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.