Trend: ultrakorte filmpjes maken

Trend: ultrakorte filmpjes maken

Door Joca

Foto's delen op Twitter? Dat is net zo ouderwets als de filters van Instagram. Steeds meer jongeren gebruiken tegenwoordig de app Vine. Daarmee maak je ultrakorte filmpjes van zes seconden, die je dan weer deelt via Twitter of Facebook. Het effect is soms hypnotiserend.

De blogreeks #trending is al jarenlang de populairste rubriek op Scholieren.com. Van schelden met kanker tot smijten met melkpakken, planking, geiten op YouTube en de Harlem Shake: Scholieren.com beschrijft 't als eerste. Teruglezen? Check hier het archief.

Er waren al eerder apps om ultrakorte filmpjes of bewegende gifjes te maken, maar Vine is het nieuwste speeltje van de makers van Twitter. Ze promoten de app dan ook fanatiek. Vine is inmiddels zo succesvol, dat de app al is nagemaakt door de makers van Youtube.

Hypnotiserend

Eigenlijk is het concept van Vine heel simpel: je richt je telefoon op wat je wilt filmen en houdt je vinger op het scherm. Wil je na twee seconden wel eens iets anders in beeld? Dan haal je je vinger van het scherm, richt je de telefoon op iets anders en zet je je vinger terug. Na zes seconden stopt het filmen automatisch en kun je het filmpje delen op Twitter en Facebook.

Je kunt met de app ook mensen volgen en hun filmpjes in een timeline zien. Het zien van die filmpjes werkt hypnotiserend, want net zoals bewegende gifjes beginnen ze na afloop steeds opnieuw, en opnieuw, en weer opnieuw.

Vliegende mensen

Wat is nou de lol van die ultrakorte filmpjes? Nou, die idiote beperking van zes seconden zorgt voor creativiteit. De meeste Vine-gebruikers maken grappige filmpjes met hun vrienden of doen een gekke move, maar je kunt ook voor briljante effecten in je filmpjes zorgen. Deze is een van mijn favoriete filmpjes:



Zo kun je met wat slim filmen mensen laten vliegen, of je bord salade tot leven brengen. En sommige dingen zeg je kun je nou eenmaal wat makkelijker uitdrukken in een video, hoe kort die ook is.

Gepubliceerd op 12 juni 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Ik sta er wel op m'n aantrekkelijkst op, zeg.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.