Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Vwo filosofie: 'tien kantjes volgeschreven'

Door Merel

In totaal maakten 3455 vwo'ers woensdagmorgen het eindexamen filosofie. Dat is ongeveer 9 procent van het totale aantal kandidaten op het vwo. De eerste indruk is positief. 

Caspar Jacobs vond het een boeiend examen. "De teksten waren erg interessant om te lezen, dus dat maakt de toets al een stuk leuker om te maken. Ik had goed geleerd, maar vond het ten opzichte van het examen van vorig jaar wel iets moeilijker."

Veel informatie gegeven

Gebrek aan antwoorden had hij echter niet. "Ik heb bij de eerste vraag al een heel kantje volgeschreven en in totaal tien volle kantjes ingeleverd."

Ook Alexandra Bremers was erg tevreden. "Het ging goed. Dat vond iedereen om me heen ook wel. In vergelijking met de schoolexamens werd er veel meer informatie gegeven in de opdracht, zoals de naam of een citaat van een persoon. Als je dat goed gebruikte, kwam je al een heel eind." Ook Alexandra had kramp in haar vingers na afloop: "Ik heb ruim 7.5 kantje volgeschreven!"

Enorm pak papier

Docent filosofie Alexander Kauffman is ook tevreden over het niveau van het examen. "Voor wie zorgvuldig geleerd had, was het volgens mij niet heel moeilijk. Een enkele vraag was wat pittiger en vroeg om wat meer abstract denkvermogen." 

Kauffman vond het examen wel heel erg lang. "Op een van de twee scholen waar ik werk. was er helemaal niemand voor de eindtijd klaar en ik heb een enorm pak papier voor me liggen om na te kijken. Dat wordt de komende dagen flink doorwerken!"

Meer nieuws, achtergronden, tips en andere nuttige info voor je examen? Check onze Eindexamenpagina!

Gepubliceerd op 22 mei 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}