Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Docententype: de goedzak

Docententype: de goedzak

Door Joca

"Lieve mensen, ik ben jullie inval-leraar voor de komende maanden. Van mijn collega heb ik een checklist gekregen, maar ik snap er zelf eigenlijk niet zo veel van. Enfin, laten we er gewoon een leuke tijd van maken. Vertel eens, wie heeft z'n huiswerk gemaakt?"

Om de week kruipen Grieke en Joca in het hoofd van een ander type docent. Vorige week de mopperkont, deze keer de goedzak. Het complete archief met docententypes vind je hier.

"Tja, dat valt wel een beetje tegen. Volgens mijn briefje moeten jullie paragraaf 3 afhebben en moet ik jullie echt straffen als het niet af is. Ik vind discipline ook heel belangrijk, dus vertel eens: hoe moet ik jullie straffen? Waarom kijken jullie zo verbaasd? Ik stel een serieuze vraag, echt. Anders ga ik jullie vervelende vragen stellen. Jij daar, hoe heet je? - Oké Roy, waarom heb je je huiswerk niet gemaakt? Voel je je niet schuldig? - Aha, het kan je niks schelen. Tja, daar heb je misschien wel een punt.

Hé jullie daar, ja daar achterin. Zouden jullie alsjeblieft een beetje stiller willen zijn? Anders kan ik Roy niet horen. Ah, heel fijn. Dankjewel! - Waar komt die gil vandaan? Vertel eens, ehh, Lola. Doet dat zooitje achterin de klas weer vervelend? Ik kan er ook niet zo veel tegen doen, heb je hen al netjes gevraagd om te stoppen? Zo werkt dat in het echte leven, hoor. Ik doe dat ook altijd en dat blijkt toch altijd goed te helpen. Toch jongens?

Mmm, het blijft een beetje stil. Nou ja, wie zwijgt, stemt toe. Lukt het al een beetje Lola? - Wat, je wil dat ik ze de klas uit stuur? Maar, je weet toch dat dat hele nare gevolgen heeft? Dan moeten die arme kinderen naar de jaarlaagcoördinator, is dat niet een beetje teveel van het goede? Dat vreselijke mens is hartstikke eng, dat vind ik zelfs! - Oké, als je het echt wilt. Luister, jullie daar achter! Ja, jullie! Zouden jullie misschien het lokaal kunnen verlaten, als jullie zin hebben? Alsjeblieft, doen jullie dat voor Lola?

Oh, kijk, de les is alweer bijna over. Nou, het huiswerk voor de volgende les is paragraaf 4 en alsjeblieft, maak het deze keer wel. Het is echt heel belangrijk. Begrepen? Mooi. Dan wil ik me nog verontschuldigen. Ik was een beetje streng voor jullie vandaag. Toch vraag ik jullie om te luisteren, af en toe. Het moet natuurlijk wel een beetje rustig zijn, én jullie moeten ook echt iets leren tijdens de.. Oh, jullie lopen al weg. Nou, ik ben blij dat iedereen het ermee eens is. Tot volgende keer dan maar!"

Gepubliceerd op 27 maart 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

I.

I.

herkenbaar...

11 jaar geleden

G.

G.

zwaar overdreven

11 jaar geleden

E.

E.

dat is opzettelijk gedaan



10 jaar geleden

J.

J.

Stagaires.......

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.