Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

De allereerste film met second screen

De allereerste film met second screen

Nieuw: de Nederlandse film APP. Dat is de allerallereerste film waar je je telefoon bij kan gebruiken. Van tevoren installeer je 'n speciale app, en als je 'm tijdens de film voelt trillen, zie je er extra content op. Facebookgesprekjes en extra filmpjes, etc. Superhandig of nutteloos? Ik nam m'n smartphone mee en testte het.

''We hebben de film net aan een zaal pubers laten zien,'' vertelt regisseur Bobby Boermans. ''En die vonden hem behoorlijk eng. Ze hadden het niet meer.'' Alle volwassenen in de zaal lachen hartelijk, maar ik zit helemaal vooraan en trek wit weg. Ik denk maar één ding: help!

Kwaadaardige app

APP is namelijk een behoorlijk enge film, daar kom ik al snel achter. Het gaat over een kwaadaardige app die het leven van de hoofdpersoon terroriseert. IRIS (zo heet de app) lijkt op het eerste gezicht een handige nieuwe Siri (soort personal assistent op je mobiel), maar ontpopt zich tot een ware moordmachine. En jouw telefoon terroriseert dus lekker mee.

Ik wil weg!

Zoals jullie weten, ben ik een schijterd. Ik durfde de Griezelbus al niet af te kijken, en scheet als klein kind mijn Pamper vol in het Juliana Toren-spookhuis. Tijdens deze film dacht ik na de eerste moord: 'Ik wil weg.' Na de tweede moord: 'Ik wil weg!' En na de derde moord had ik bijna écht al m'n spullen bijeen geraapt. Daadwerkelijk weglopen vond ik helaas ook weer te eng: stel je voor dat een of ander duister figuur me zou tackelen om een IRIS-chip te implanteren die me van binnenuit opvreet en me een langzame dood laat sterven! Help!

Gruwelijk handig

Maar dit is dan wel de film uit the point of view van een watje. De film is wel echt heel spannend en als je een beetje tegen bloed, geweld en ontploffingen kan, is dit wél iets voor jou. Want wat deze film speciaal maakt, is absoluut de app. Een film kijken en tegelijkertijd je mobiel gebruiken werkt meestal averechts: zo'n mobieltje is eerder een afleiding dan een waardevolle toevoeging, maar nu lijkt het toch echt te werken. Niet alleen omdat het nieuw is, en nieuw per definitie leuk is, maar omdat het echt iets toevoegt. Het trekt je de film in en geeft je het gevoel dat je één van de hoofdrolspelers bent. Je kan je helemaal inleven.

Deze film is dus een aanrader, mits je tegen gruwelijk geweld kan. En je niet al te gehecht bent aan je lieve telefoon. Want de nacht na de film heb ik mijn mobieltje verbannen van zijn gebruikelijke onder-mijn-kussen-stekkie. Straks komt IRIS er opeens op. Brrrrrr.

Nieuwsgierig geworden? Check hier de trailer! 

voeg reactie toe

7621

reacties

Siri -> iriS Prachtig subtiel denkwerk.
door Tom (reageren) op 21 maart 2013 om 0:37

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?