Dodenherdenking uitgestorven?

Dodenherdenking uitgestorven?

Door Simon

Auto's die plots langs de kant van de weg gaan staan, dorpspleinen gevuld met mensen en een oorverdovende stilte. Het heeft iets moois, die dodenherdenking. Maar de Tweede Wereldoorlog is alweer 65 jaar geleden uitgevochten. En het blijkt lastiger - ook omdat de hedendaagse mensch 'dynamischer' en 'mobieler' is dan vroeger - die twee minuten stilte om acht uur vanavond erin te houden. Ga jij naar de dodenherdenking?

Gepubliceerd op 4 mei 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

S.

S.

Natuurlijk sta ik er bij stil. Wij hebben onze vrijheid, ook 65 jaar later, dankzij de mensen die zijn gevallen. De mensen die hun leven hebben gegeven. Dat mogen wij nooit vergeten en die mensen verdienen die 2 minuten stilte! Ook 100 jaar later. Het hoort bij onze geschiedenis en dit moeten we in ere houden.

Die 2 minuten stilte doe je uit respect, voor je oma en opa en voor iedereen die nu een oorlog meemaakt.

13 jaar geleden

S.

S.

Ik vind als je 4 mei niet bij de doden stil kan staan, je ook niet op 5 mei mee moet doen met de feesten. Dat is wel erg hypocriet.

13 jaar geleden

T.

T.

Nee, het maakt mij niet uit. Als ik iets wil doen, doe ik liever iets voor de overleven mensen uit de oorlog dan voor de doden. Ik geloof niet in een hiernamaals, god of zoiets. Vandaar dat ik niets voor de doden doe. Ik sta wel vaak bij het grafje van mijn huisdier, maar dat is omdat ik daar veel goede herinneringen bij heb.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.